‘Gül’ün ardından kiraz için de ilk kafile geldi

8 Mayıs 2015 16:41

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) turizmin yıla yayılması amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında tarım ürünleri gülün yanı sıra kiraz ve çiçeğinin de turizm ürünü olması yönündeki çalışmalarında somut gelişmeler sağlamaya başladı. Isparta’nın Uluborlu İlçesi’ne tur programına alınan ‘Kiraz ve Kiraz Çiçeği’ için ilk Tayvanlı turist grubu geldi. Ağaçlardaki kiraz çiçeklerini fotoğraflamak amacıyla Uluborlu’ya gelen turist grubu, Hıdırellez şenliklerine de katılarak bol bol fotoğraf çekip geziden memnun kalarak ayrıldı. Kiraz ve kiraz çiçeği için gelen ilk turist kafilesine eşlik eden Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, “BAKA’nın çalışmaları ve organizasyonuyla Güneykent’te gül turizmi ile başlayan etkinlik bugün Uluborlu’da kiraz çiçeği ile devam etti. Önümüzdeki süreçte turistlere kiraz hasadı yaptırmayı, buradaki yaşamı ve doğal yaşamı gösterip organizasyon yapmayı planlıyoruz” dedi.

BAKA, Antalya, Burdur ve Isparta’nın deniz-kum-güneş turizmi dışında turizmin yıla yayılması için kültür, eko, sağlık ve diğer alternatif turizm alanlarında yoğun tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor. Kültür ve yerel yaşam motiflerine karşı ilgili olan Uzakdoğulu turistleri Batı Akdeniz’e çekip turizmi yıla yaymak amacıyla alternatif turizm stratejisini sürdüren BAKA, Isparta’da gül turizminin ardından ‘kiraz ve kiraz çiçeğini’ turizmini de başlattı. Kırsal turizmin gelişmesi açısından gülün ardından kirazın da önemli bir marka değeri olması için ilk adım atıldı ve Isparta’nın yıllık 10 bin ton hasat ile 30 ülkeye ihraç edilen kiraz üretimiyle dünya markası olan ilçesi Uluborlu, BAKA’nın tanıtım çalışmaları sonunda ‘Kiraz ve Kiraz Çiçeği’ ile tur programlarında yer almaya başladı.

HIDIRELLEZ VE KİRAZ ÇİÇEKLERİ

Japon, Koreli, Taylandlı ve Malezyalı turistlere yönelik çalışan Dorak Turizm’in tur programı kapsamına aldığı ‘Kiraz ve Kiraz Çiçeği’ için ilk turist kafilesi Uluborlu’ya geldi. Uluborlu’da Aslanlı Park Çay Bahçesi’nde yol yorgunluğunu köpüklü ayranla atan Tayvanlı turistler, Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi ile tanıştı. Uluborlu, kirazı, Hıdırellez kutlamaları ile ilgili bilgi veren Başkan Ünverdi, kiraz çiçeği turizm çalışmasının ilk grubunu Uluborlu Kalesi’nde gerçekleştirilen Hıdırellez şenlikleri alanına götürdü. Şenlik alanı gezerken yaprak sarması gibi yöresel yiyeceklerin tadına bakıp Uluborlular ile birlikte bol bol fotoğraf çekilen Tayvanlı turistler, kiraz çiçeklerinin bulunduğu bahçeyi de gezdi.

Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, BAKA Uzmanı Abdullah Madenci ve belediye meclis üyeleri ile hatıra fotoğrafları çekilen Tayvanlı turistler, “Çok güzel yerler ve çok hoşumuza gitti. Hıdırellez kutlamaları yapılan alanda heyecanlandık. Misafirperverliğiniz ve hoşgörünüz çok güzel. Tayvan’ın güneyi ve kuzeyinden farklı yerlerinden geldik. Döndüğümüzde bize gösterilen ilgiden ve buraları arkadaşlarımıza anlatacağız. Reklamınızı yapacağız. Çok takdir ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tayvanlı turist grubunu uğurladıktan sonraki değerlendirmesinde Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımızın organizasyonu sonrasında Tayvanlı turist grubu, Uluborlu’da kiraz çiçeği ile ilgili güzel bir dönemi fotoğraflamak ve görüntülemek için ilçemize geldi. Halkımızın katıldığı Hıdırellez etkinliğinde de grubumuzu ağırladık. Güneykent’te BAKA’nın organizasyonuyla gül turizmi ile başlayan etkinlik bugün Uluborlu’da kiraz çiçeği ile devam etti. Önümüzdeki süreçte gelen gruplarımıza kiraz hasadı yaptırmayı, buradaki yaşamı ve doğal yaşamı gösterip organizasyon yapmayı planlıyoruz. Yine BAKA’nın desteğine ihtiyacımız var diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

Bu haber 627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...