Eğitim Gönüllüleri’nden Aile İçi İletişim Semineri

5 Kasım 2012 15:35

Isparta Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından, “Eşler Arası İletişim Ve Çocuk Eğitimi” konulu seminer verildi.

Seminerde konuşan Dernek Başkanı İbrahim Özgüleç, evlilik öncesi eşler arasında iletişim çocuk eğitimi sorunlar çözümler konusunda her evlenecek gencin yeterli bilgiye sahip olması amacıyla bu semineri düzenlediklerini belirterek, “Sorumluluklar, görevler, fedakarlıklardan başlamak gerekiyor.Aile huzuru eğitim ile başlar,fedakarlık yarışı ile yaşar” dedi.
Özgüleç; “Aile bir toplumu ayakta tutan en sağlam en önemli kurumdur. Eskiden aile bir okuldu, çocukları geleceğe her yönden hazırlıyordu.Bilgi ve beceri kazandırıyordu.Şimdi aile sarsılıyor.Temel değerlerini kaybediyor.Eski işlevini yitirdi. Dünyevileşme,çıkarcılık,bencillik,bedeni hazları hayat felsefesi; ebedi hayata yönelik bir rota yok.
Bilgisayar kullanmak için, yüzme öğrenmek için, haç için mobil bilet araba kullanmak için kurslardan ehliyet alınıyor.Eğitimsiz yeterli bilgisi olmayan iki genç bir evlilik gemisine bindirilip okyanusa salınıyor. Coğrafya bilgisi, meteoroloji bilgisi yok. Dümen kullanmayı bilmiyor.Yağmurda fırtınada ne yapacağını bilmiyor gençler.Bir ebedi yolculuğa çıkarılıyor. Bu yüzden üç evlilikten biri boşanma biri sorunlu olarak karşımıza çıkıyor.
Boşanmalar basit anlamsız sebeplere indirgenmiş.Çocuklar anlamsız ayrılıkların ceremesini çekiyor, bir enkazın yükü ile hayat yoluna çıkıyorlar. En önemli kuruma bir şiddet psikozu ile yaklaşılması da bir problem.Şiddetin kaynağında,sebeplerinde ihmal edilen eğitim var.
İşe aile eğitiminden başlamak gerekiyor. Sorumluluklar, görevler, fedakarlıklardan başlamak gerekiyor.Aile huzuru eğitim ile başlar,fedakarlık yarışı ile yaşar.Biz de evlilik öncesi eşler arasında iletişim çocuk eğitimi sorunlar çözümler konusunda her evlenecek gencin yeterli bilgiye sahip olmasını arzu ediyoruz.
Japonya da bir ev hanımı 1-3 yıl süreli en az 10 sertifika alıyor,çocuk bakımı,insan ilişkileri,ev ekonomisi,ev bakımı ve düzeni ….
65 öğretmene aile iletişimi konusunda eğitim veriyoruz.4 Kasımda Fatih Kalkınç eğitim verdi.17 Kasımda Canten Kaya, 18 Kasımda Onur Yeşilçavdar eğitim verecek.Kasım sonunda evlenecek adaylara veya aile iletişim konusunda müracaat edenlere seminatör öğretmenlerce eğitim verilecektir” diye konuştu.

 

 

Bu haber 1291 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...