‘’Ispartalı kardeşlerim rahat ulaşıma kavuşacaklar’’

8 Mayıs 2015 16:57

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan, Isparta için hayati önem taşıyan duble yollar, hızlı tren gibi projelerin kısa sürede tamamlanacağını taahhüt etti. Elvan özellikle hızlı tren ile Isparta’nın ürünlerinin direkt Rusya’ya ihraç edilebileceğinin altını çizdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya 1. sıra Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, dün IGSİAD’ın  Barida Hotel’de düzenlediği ‘Yılın Başarılı İşadamları’ ödül törenine katıldı. Isparta’nın beklentilerine yönelik açıklamalarda bulunan Elvan’ın tarih vermemesi dikkatlerden kaçmadı. Ancak Elvan, Isparta’nın ulaşım sorunlarıyla ilgili kısmını çözeceğine söz vererek ‘’Isparta, Antalya ve Burdur’u bana emanet’’ dedi.

‘’AĞLASUN KAVŞAĞINDAN SONRAKİ MESAFE İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ’’

Isparta’nın turizm, sanayi ve tarım potansiyeli bulunduğuna dikkat çeken eski Bakan Elvan, ‘’Isparta’nın bu potansiyelini harekete geçiren bir takım çalışmalar yapmak gerekiyor.  Önemli çalışmalar yaptık. Bölünmüş yollar yaptık. Dereboğazı yolunda Isparta tarafından 10.5, 11 km’de Antalya tarafından yapım çalışmaları devam ediyor. 21.5 km’lik kesimi bu yılsonu itibariyle tamamlanacak. Bu yıl Ağlasun kavşağından tünellere kadar olan kesimin bölünmüş yol çalışmalarına hemen başlayacağız. Antalya’da yapılan 11.5 km’lik bölünmüş yoldan 10 km’lik kısım daha ihale olacak. Peki, kalan kesim ne olacak? Kalan kesim 55 km mesafeyi kapsıyor. O kesimin detaylı projesi devam ediyor. Orada zemin etütleri detaylı analizleri yapılıyor. Proje tamamlanır tamamlanmaz yapım ihalesine çıkacağız’’ dedi.

‘’ULAŞIM ALTYAPISINI BANA EMANET EDİN’’

Öte yandan Konya bağlantısı ile ilgili ve dostluk yolu ile ilgili de açıklamada bulunan Elvan, ‘’Bölünmüş yol çalışmalarına başlandı. Ama bir yavaşlama görünüyor dediniz. Aslında yavaşlama yok. Kalan kısmın projesi yapılıyor. Proje yapımı da zaman alıyor. Çünkü bunu yaparken zemin etütlerini sondajları tamamlayacağız ki ihalesine çıkacağız. Konya bağlantısı da bölünmüş yol haline gelecek. Çünkü Isparta’nın doğu ile olan en önemli bağlantısı bu yol. Yine Isparta -Burdur dostluk yolunu da tamamlayacağız. Yollarla ilgili sıkıntınız olmayacak. Antalya Isparta Burdur’u ulaşım altyapısı itibariyle bana emanet edin gerisini düşünmeyin” diye konuştu. 

ANTALYA ESKİŞEHİR HIZLI TREN HATTI 2016’NIN YARISINDA BAŞLIYOR

Diğer taraftan Isparta’yı gerçek anlamda güçlendirecek en önemli projenin hızlı tren projesi olduğunu ifade eden Elvan, şöyle devam etti; ‘’Antalya’dan Isparta, Burdur, Afyon, Kütahya ve Eskişehir hat çalışması var. Bunun projesi tamamlandı. Hedefimiz 2016 yılının ilk yarısında hızlı tren yapımına başlamak. Isparta’yı hızlı trenle Afyon üzerinden İzmir’e Ankara’ya,  Sivas’a Konya’ya Antalya’ya bağlıyorsunuz. Yolcularımız açısından hızlı trenin gittiği her yere Isparta’dan ulaşma imkânına kavuşacaksınız. İkincisi tarımsal üretim ve sanayi üretiminin ucuz taşımasını sağlayacak mekanizma oluşturuyoruz. Taşımayı kamyon ve tırlarla yapıyorsunuz. Bu durumda yol tahrip oluyor. Çevresel açıdan olumsuz etkileri var ve ciddi zaman kaybınız var. Oysa ürünün bir an evvel istenilen noktaya ulaşması gerekiyor.

‘’ISPARTA’NIN ÜRÜNÜ DOĞRUDAN RUSYA’YA GİDEBİLECEK’’

Bu bölgede üretilen ihraç ürün bir haftada Rusya’ya giderken, hızlı trenle Isparta’nın ürünü doğrudan tren vasıtasıyla Samsun üzerinden Rusya’ya kısa sürede ulaşabilecek. Ankara’dan iki saatte Sivas’a ulaşma imkânına kavuşacaksınız. Evladınız var Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’ni kazandı. Gideceksiniz Antalya’ya bir ev kiralayacak ya da yurda yerleştirmeye çalışacaksınız. Hızlı trenden sonra artık ana babalar benim evladım orada ne yapıyor demeyecek. Sabah o kızımız oğlumuz hızlı trene binecek. Antalya’ya gidecek derslerine girip akşam evine dönecek. Annesinin yaptığı çorbayı içecek evinde kalacak. Bugün Ankara’da oturup Eskişehir’de okuyan çok sayıda öğrencimiz öğretim görevlimiz var. Ankara Eskişehir hızlı tren hattını kullananların yüzde 35’i öğrenci. Burdur’da  yaşayan kardeşlerimiz de aynı imkana kavuşacak.’’ 

Bu haber 609 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...