Eğirdir’de Erkek Öğrenci Yurdu’nun temeli atıldı

5 Kasım 2012 15:37


Eğirdir İlçesi Poyraz Mahallesinde Çağlayan Eğitim ve Yurt Hizmetleri Derneği tarafından yaptırılacak olan 150 kişilik erkek öğrenci yurdunun temeli törenle atıldı.

Vali Memduh Oğuz, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan, dernek temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreninde ilk olarak protokol konuşmaları yapıldı.
Eğirdir İlçesine güzel bir eğitim yuvasının kazandırılmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Eğirdir Belediye Başkanı; “Okulların açılmasıyla birlikte Sayın Valimizin himayelerinde Sayın Rektörümüz Prof: Dr. Hasan İbicioğlu’nun da katılımlarıyla bir toplantı yapmıştık. Bu toplantıda ilçemizde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve 4 yıllık fakülte ayarında olan Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulunun açılışlarına karar verilmişti. İşte bu temelini atacağımız yurt bu okullarımızın da destekleyicisi olmaktadır. Bu açıdan baktığımızda bu gibi hizmetlerin çoğalmasını arzu ediyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.
Eğitim gönüllüleri tarafından yapılan bu tür hizmetlerin çok önemli olduğunu belirten Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz; “Bir sürü eğitim sevdalısı bir araya gelmiş ve maddi manevi katkı sağlayarak bu güzel eğitim hizmetini gerçekleştiriyorlar. Bu devletin üzerindeki yükü de hafifletmektedir. Eğer bu okullar, bu yurtlar yapılmamış olsaydı devlet bunları ya yapacaktı ya da mevcut sınıflarda veya yurtlarda sıkışık bir vaziyette bu eğitimler verilecekti” dedi.
Vali Oğuz; “İnsanlara mutluluğu getirecek bir hizmetin temelini atıyoruz”
İlim şehri Isparta’ya bu tür eğitim hizmetlerinin çok yakıştığını ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Bu gün burada Eğirdir Gölü manzarası karşısında yine ilme hizmet edecek, cehaleti ortadan kaldıracak, insanlarımıza mutluluğu getirecek bir hizmetin temelini atıyoruz. Şurada bulunan bütün kardeşlerimiz, genç yaşlı, kadın erkek hepsinin gönlünde sadece iyilik, güzellik, hak ve adalet geçiyor. Yeryüzündeki hiç kimseye karşı bir husumetleri yok. Dostluk olsun, barış olsun, kardeşlik olsun, hoşgörü olsun… İnsanlar bir biriyle el ele tutuşsunlar, Türkiye’mizin üzerindeki fitne ortadan kalksın… Yeryüzünde kardeşlik hakim olsun diyorlar. Bizde elbette bu dileğe, bu temenniye, bu duaya yürekten katılıyoruz. İnşallah yeryüzünde yaşayan bu insanların duaları, geçmişimizin, ecdadımızın tasarrufuyla bu taleplerimiz, bu temennilerimiz Cenabı Allah tarafından kabul görür.
Isparta eğitim merkezi diyoruz, Eğirdir bin yıllık medresenin bulunduğu bir ilim şehri diyoruz, böyle bir şehre bu müesseseler çok güzel yakışıyor. Bunu gönülden tebrik ediyorum, hayırlı ve uğurlu olsun.
Biz tabi bu temennilerle kalmıyoruz, vilayet olarak elimizden maddi, manevi ne imkan varsa tamamıyla yanınızda olduğumuzu da belirtmek istiyorum” dedi.
Konuşmalardan sonra yapılan duayla birlikte yurdun temeline ilk harç atıldı.
150 kişilik olarak inşa edilecek olan yurtta, ortaöğretim ve üniversiteye devam edecek olan erkek öğrenciler kalabilecek.

Bu haber 780 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...