Teknoloji Kulübü’nden Bir Başarı Daha

11 Mayıs 2015 17:18

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü Robot Takımı, Akdeniz Üniversitesi Elektrik- Elektronik Topluluğu ve AR-GE ekibi tarafından düzenlenen “Akdeniz Üniversitesi Robot Yarışması”na katıldı.

40 farklı üniversiteden gelen öğrencilerin geliştirdiği; 150’ye yakın robot “Çizgi İzleyen”, “Mini Sumo Yarışları”, “Çoklu Mini Sumo Yarışları” ve “Yangın Söndüren” alanlarında dereceye girmek için çaba gösterdiği yarışmaya, yurt içi ve yurt dışında pek çok başarıya imza atan Üniversitemiz Teknoloji Kulübü “Çizgi İzleyen” kategorisinde ikinci olarak damgasını vurdu.

Yarışmaya 12 robotla katılan Teknoloji Kulübü, ilk aşamada 32 robot arasından 8 robotla girmeyi başardı. İkinci aşamada ise son 8’e 5 robotla girdi ve yarışmadan 2.,  4., 5. ve 6. olarak ayrıldı.

SDÜ Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş, “Teknoloji Kulübü olarak robot ve diğer bilimsel çalışmalarda üniversitemizi temsil etmek için bu yola çıktık. Bu hedef doğrultusunda aldığımız bu ikincilik ödülü, robotiği ne kadar önemsediğimizin bir kanıtı niteliğindedir. Bunun dışında robot ekibimiz, üniversitemizi yurt dışında düzenlenecek robot yarışmalarında temsil etmek için yoğun tempoda hazırlıklara devam etmektedir. En son gerçekleştirilen “Teknolojiyi Uzak Köylere Taşıyoruz” isimli proje ile 2360 öğrenciye robotiği anlatma fırsatı bulduk ve artık Isparta’da robotu bilmeyen kalmadı.  Sağladığı desteklerden dolayı başta SDÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek’e ve akademik danışmanımız Doç. Dr. Abdülkadir Çakır’a teşekkür ederiz.” dedi.

 

 

Bu haber 603 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...