Atabey MYO´da “Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Zararları” Konulu Konferans Verildi

11 Mayıs 2015 17:19

Süleyman Demirel Üniversitesi Atabey MYO’da 06 Mayıs 2015 Çarşamba günü Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Biriminden Komiser Sedat Yıldırım, Polis Memuru Ese AK ve Polis Memuru Ferhat Yakar tarafından iki oturumlu olarak “Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Zararları" konulu konferans verildi.

Konferansın birinci oturumunda Akademik, İdari personel, Özel Güvenlik, Şirket elemanları yer aldı. Katılımın yoğun olduğu ikinci oturum ise MYO öğrencilerine yönelik yapıldı.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Adnan Çalık açılış konuşmasında, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek böyle önemli bir konuda kendilerini bilgilendirmek için Yüksekokula gelerek konferans veren  Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele görev yapan uzman polislere teşekkür etti.

İlginin yoğun olduğu konferansta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Biriminden Polis Memuru Ese AK, “İnsanları alıştırmak için ilk zamanlar bağımlılık yapıcı maddeyi bedava veriyorlar. Özellikle gençleri maddeye alıştırmanın temel amacı paralarını almaktır. Ancak bu bedeli ilk başta değil en sonunda istiyorlar. İlk başta amaç kişiyi ikna etmektir. Madde bağımlılığının yoksunluğunda kriz belirtileri; esneme gözden gelen yaşlar, olur olmaz şeylere gülme, aşırı panik hali, idrar kaçırma, aşırı terleme, istem dışı hareketler, sıvı kaybı, kasılmalar, fiziksel değişiklikler olarak karşımıza çıkar.” dedi. Ese Ak’ın konuşmasının ardından uyuşturucu arama köpeği Zeus’a, uyuşturucu arama tatbikatı yaptırıldı.

 

Bu haber 779 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...