Tarım araçları sürücülerine eğitim

11 Mayıs 2015 17:57

Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında; İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen traktör kazalarının önlenebilmesi için, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı personeli tarafından, Yalvaç ilçesi Çetince Kasabası'nda traktör sürücülerine yönelik eğitim verildi.

Konu ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Ülkemiz genelinde, karayolu kullanıcıları için, eğitimin önemini vurgulamak, çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacıyla, her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi gününü takip eden haftayı, çeşitli etkinlikler düzenlemek sureti ile “Karayolları Trafik Haftası” olarak kutlamaktayız.

Bilindiği üzere, ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun geçim kaynağı tarım sektörüdür. Hali hazırda Isparta genelinde kayıt tescili yapılmış 6446 traktör bulunmaktadır. Son üç yıl içerisinde, Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen, traktör sürücülerinin karışmış olduğu 42 yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazasında, maalesef 37 vatandaşımız yaralanmıştır. Dolayısıyla, traktör sürücülerinin karışmış olduğu kaza sayısı azımsanamayacak ölçüdedir.

Bu kapsamda, trafik haftası boyunca, Isparta İl Emniyet Müdürlüğü olarak Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen traktör kazalarının önlenebilmesi için, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı personeli tarafından, ilk olarak 02.05.2015 Cumartesi günü saat: 14.00’te ilimiz Yalvaç ilçesi Çetince Kasabası'nda traktör sürücülerine yönelik eğitimlere başlanılmıştır ve eğitim sonunda Isparta İl Özel İdaresince temin edilen, 150 çift reflektörün yanında konu ile ilgili olarak hazırlanan, afiş ve broşürlerin dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 

 Söz konusu eğitimle, özellikle karayolunu kullanan traktör ve tarım aracı sürücüleri trafik kurallarının önemi konusunda yüz yüze bilgilendirilerek, trafik kurallarına uyma konusunda davranış alışkanlığı kazandırılmaları hedeflenmektedir” denildi.

 

 

Bu haber 598 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...