Yüzsüzlüğün böylesi !

5 Kasım 2012 17:00

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, aracını modifiye yaparak insanları rahatsız eden ve kendilerinin 29 defa ceza yazdıkları bir şahsın  Başbakanlığa ‘Bu araçlardan rahatsız oluyorum” diye şikayette bulunduğunu söyledi

Yaptıkları denetimlerde en çok egzozu açık veya araca özel olarak takılan cihazlar nedeniyle halkı rahatsız eden araçlara rastladıklarını belirten İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Sanayi esnafından bu tür cihazları araçlara takmamalarını isteyeceklerini bildirdi. Geçtiğimiz günlerde Mahalle Muhtarlarının ‘hoşgeldiniz’ ziyaretinde konu ile ilgili bir açıklama yapan Müdür Or; “Bilindiği gibi bizim işimiz şehrin güvenliğini sağlamak, halkın huzurunu sağlamaktır. Bu doğrultuda, ekiplerimize talimat verdim gündüz – gece demeden yol üzerinde araçlarda denetimler yapıyorlar.

Bu denetimlerde en çok rastladığımız konu, motosikletlerin egzozlarının açık olarak, trafikte ilerlemeleridir. Dolayısıyla bu durum büyük gürültü kirliliğine neden olmakta olup halkı da rahatsız etmektedir. Diğer konu ise, otomobillerde camların siyahlaştırılması ve hatta bazı araçlarda özel cihazlar taktırılarak egzozlarından çok ses çıkması sağlanmış.

Hatta, yakaladığımız bir araç sahibi tarafından tamamen modifiye yapılmış ve bu defalarca tekrar edilmiş. Biz kendisine 29 defa ceza uygulaması yapmışız. Bu şahıs hakkında yaptığımız araştırma sonucu şahsın kendi aracını çevreyi rahatsız edecek şekilde modifiye yapmasına rağmen Başbakanlık ve Emniyet Genel Müdürlüğüne ‘Çevreyi rahatsız eden araçlardan çok rahatsızlık duyuyorum” diye şikayette bulunduğunu tespit ettik” dedi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, bu nedenle İl Trafik ve Tescil Şube Müdürünü Sanayi esnafımızı yerinde ziyaret ederek, bu tür isteklerle yani araçlarına trafiği rahatsız edecek cihaz taktırmak isteyen vatandaşların bu taleplerini yerine getirmemelerini istediğini sözlerine ekledi.

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...