‘’En çok dönüşümü insan hak ve hukuku üzerinde yaptık’’

11 Mayıs 2015 18:01

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 12 yılda ülkemizde değişen şeylerin kısa bir özetini çıkardı. Bilgiç, ‘’Hayal dahi edemediğimiz dönüşümler bizim iktidarımızda sağlanmıştır. Bu dönüşümler içinde en çok; İnsan hak ve hukuku, özgürlükler, fikir ve düşünce alanında yaşanmıştır’’ dedi.

AK Parti Milletvekili ve 25. dönem milletvekili adayı Süreyya Sadi Bilgiç, iktidara geldikleri günden bu yana Türkiye’de gerçekleştirdikleri icraatları anlattı. Bugüne kadar çok ciddi reform niteliğinde iyileştirmeler yaptıklarını bildiren Bilgiç, ‘’Her alanla yapıldı bunlar. Türkiye’nin hayal dahi etmediği dönüşümler AK Parti iktidarında sağlanmıştır. Bu dönüşümler içinde fazla fark edilmedi ama en çok insan hak ve hukuku, özgürlükler, fikir ve düşünce alanında yaşanmıştır. Bununla ilgili olarak demokrasimizin güçlenmesi, devletin vatandaş için var olduğunu ortaya koyduk’’ dedi.

‘’İNSANA HİZMET ANLAYIŞINI KORUYAN BİR HİZMET GETİRDİK’’

En önemli vaatlerden birinin olağanüstü halın kaldırılması meselesi olduğunu belirten Bilgiç, ‘’Devlet güvenlik mahkemelerinin kaldırılması. Gerçekten 12 Eylül referandumu ile sivil anayasanın adımlarını attık. Milleti aldık ve bir odağa oturttuk. İnsana hizmet anlayışını koruyan bir hizmet getirdik. Onlarca düzenleme insan hak ve hukuk adına atılmış önemli adımlardı. Hep şunu söyledik; 3Y ile mücadele. Yasaklar ortadan kaldırılmıştır. Yolsuzluklarla en etkin şekilde mücadele edilmiştir. Düşünün ki Türkiye’de sosyal güvenlik alanındaki farklı uygulamaları. Bağkur, SSK’yı bir şemsiye altında birleştirdik. Sağlık sektörünün hali ortadaydı. Sabahın 5’inde hastane kapısında dikilirdiniz sadece muayene olabilmek için. SSK’lının hastanesi farklıydı. Bu ülkede vatandaşlar kendi doktorunu seçebilir hale geldi. Bunları hayal etmek ve uygulamaya geçirebilmektir önemli olan. Biz başka ülkelere gittiğimizde bunları görüyorduk ama yaşayabileceğimizi hayal edemiyorduk’’ diye konuştu.

‘’TARIM ALANINDA ISPARTA’YA SADECE HİBE ANLAMINDA 230 MİLYON TL GELDİ’’

Son olarak tarım alanında yeni desteklerin hayata geçirildiğini ifade eden Bilgiç, ‘’60’ın üzerinde destek var. Sadece hibe anlamında Isparta’ya giren miktarın 230 milyon TL civarında olduğunu biliyorum. Süt birlikleri kuruldu. 2005 senesinde 30 ton üretim 140 tona çıkmıştır. Bunlar önemli şeyler. Ulaşımda ciddi mesafeler kat ettik. Bunların hepsi bir dönüşüm. Yolsuzluk ve kaçaklar varken bunları yapmanız mümkün değil. Hayal tacirliği anlamında değil hepsi gerçek olan şeyler’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 613 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...