‘’Görevi okul yapmak olanların dünya çapında okul kapattıklarına şahit oluyoruz’’

11 Mayıs 2015 18:04

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, mensubu oldukları MEB’de utanç duydukları hatalara şahit olduklarını belirterek, ‘’Görevi okul yapmak olanların dünya çapında okul kapatmalarına şahit oluyoruz’’ dedi.

Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri hafta sonu Altınbaşak eğitim kompleksi toplantı salonunda bir araya geldi. Programa Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açış konuşmasını Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Kemal Aydın yaptı.

‘’ZAFERDEN DEĞİL SEFERDEN SORUMLUYUZ’’

Bu kutlu yolda zaferden değil seferden sorumlu olduklarını bildiren Aydın, ‘’Şu birlikteliğimiz inşallah önemli hedeflere ulaşır. Sendikamız sendikacılığın hakkını vererek yaşadığımız sıkıntıları bertaraf ederek daha fazla insana ulaşarak tüm güzellikleri paylaşacağız. Hepiniz dimdik ayakta durdunuz ve bizi güçlü kıldınız. Hepinize teşekkür ediyorum’’ dedi.

‘’MENSUBU OLDUĞUMUZ MEB’DE UTANÇ VERİCİ DURUMLARA ŞAHİT OLUYORUZ’’

Öte yandan Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe,  ülkemize son dönemde akla ziyan gelişmeler yaşandığını belirtti. Bugün eğitim sisteminde yaşanan sıkıntıların herkesin malumu olduğunu dile getiren Bahçe, ‘’Ortak değerlendirmeler yapacağımız katma değerleri birlikte değerlendireceğimiz toplantımıza hoş geldiniz. Ülkemizde son dönemlerde akla ziyan gelişmelere hep beraber şahit oluyoruz. Mensubu olduğumuz MEB’e bağlı olmaktan utanç duyduğumuz hatalara şahit oluyoruz. Görevi okul yapmak olanların dünya çapında okul kapatmalarına şahit oluyoruz. Bugün eğitim sistemi olarak eğitsel açıdan yaşanan sıkıntılar hepimizin malumu’’ diye konuştu.

‘’ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA 815 BİN ÖĞRENCİMİZ SIFIR ÇEKMİŞTİR’’

Diğer taraftan üniversite sınavlarından 815 bin öğrencinin fen bilimlerinden sıfır çektiğini öne süren Bahçe, ‘’415 bin öğrencimiz matematikten, 85 bin öğrencimiz sosyal bilgilerden ve 5000 öğrencimiz de Türkçemizden sıfır çekmiştir. Uluslararası arenada ülkemiz 44. sıradaki yani son sıralardaki yerini pekiştirmiş vaziyettedir. Böyle kötü bir tablonun olduğu eğitim dünyasında eğitimin hiçbir paydaşın kendini masum görmesi mümkün değildir. 20 milyon öğrencimizin hepsi de gözden çıkarılamayacak kadar kıymetlidir. Aktif Eğitimciler Sendikası, gençlerimizin kıymetini bilen ülkemize ve eğitim dünyamıza hizmet etmek için kurulmuştur. Ülkemizde eğitim sektöründe hizmet veren 36 eğitim sendikası var. 36 eğitim sendikasının bulunduğu bir ülkede biz de varız diyorsanız yapılanlardan farklı şeyler yapmanız lazım. Yapılan eğitim programları çözüm yerine başımıza çorap örmektedir. Son yıllarda MEB adına atılan tüm adımların söylediğimizin ne kadar isabetli olduğunu ortaya koymaktadır’’ şeklinde konuştu. Açıklamaların ardından program çeşitli etkinliklerle devam etti.

Bu haber 649 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...