Osmanlıca Okuma Kursu’na büyük ilgi

5 Kasım 2012 17:02

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı işbirliğinde düzenlenen Osmanlıca Okuma ve Kur’anı Kerim kursları başladı.

 

Dört ayrı merkezde düzenlenen kursa ilginin büyük olduğunu ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet Emin Arseven; “Kurslarımız 1 Kasım itibariyle başlamış bulunmaktadır. Osmanlıca okuma ve Kur’anı Kerim kurslarımıza ilgi son derece yoğun olup, şuanda kurslarımızı Merkez Sav Kasabası ve Kuleönü Kasabası ile Gazi Sosyal Bilimler Lisesi ve Bahçelievler İlkokulunda devam etmektedir. Kurslarımıza yaklaşık bin kursiyer katılmaktadır.

Bilindiği gibi; geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile söz konusu Vakıf arasında karşılıklı işbirliği içinde yurt genelinde “Osmanlı Türkçesi” ve “Kur’an ve Tecvitli Okuma Kursları” düzenlenmek üzere bir protokol imzalanmıştı. Bu protokol çerçevesinde; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile Milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden kütüphaneler, arşivler ile diğer şahıs ve kurumlarda mevcut olan Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak Osmanlı Türkçesi kurslarını, Osmanlı Türkçesi’ni öğretecek elemanların yetiştirilmesiyle birlikte kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in okunmasını sağlayan Kur’an ve tecvitli okuma kursları düzenlenmektedir.

Gönüllülük ekseninde sosyo-kültürel projelere destek sağlayan STK’ları, devlet kurumlarıyla aynı zeminde buluşturan bu nevi ortak faaliyetler, toplumsal sinerjiyi oluşturma noktasında büyük önem taşımaktadır. Tarihi ve kültürel zenginliklerimizin korunması ve yeni nesillere aktarılması istikametinde atılan her adımın, toplumsal birikime ve hafızaya bir katkı sağlayacaktır” dedi.

 

 

 

Bu haber 1194 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...