“Isparta’nın sorunlarını biliyorum ve bunları çözmek için söz veriyorum”

11 Mayıs 2015 19:41

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hiçbir partinin seçim bildirgesinde Isparta’nın yer almadığını sadece CHP’de yer aldığını belirterek, ‘’Isparta’nın sorunlarını biliyorum ve bunları çözmek için söz veriyorum. Refahı tabana yayacağım. İnsanca, hakça düzeni sağlayacağım. Yaşanacak bir Türkiye için yeni bir başlangıç yapacağız. En büyük arzum; Huzur, demokrasi, herkesin karnının doyduğu bir Türkiye’’ dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Isparta’da seçmenleriyle buluştu. Mitinge; CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya, Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem ve çok sayıda davetli katıldı.

KILIÇDAROĞLU’NU ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ KORUDU

Binlerce kişinin katıldığı mitingde Kılıçdaroğlu’nu özel harekat polisleri korudu. Polisler Telekom, İş Bankası, valilik gibi yüksek yerlere çıkarak çevrede kuş uçurtmadı. Saat 17.30’da başlayan miting öncesi yoğun yağmur bir ara ‘’Miting iptal olur mu?’’ sorusunu akıllara getirdi. Ancak birçok vatandaş meydanda kalmayı tercih etti.

YAKLAŞIK 5000 KİŞİYE SESLENDİ

Mitinge 1 saat 30 dakika geç gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu 30 dakika boyunca yaklaşık 5000 kişiye seslendi. Kılıçdaroğlu, ‘’Hava koşulları uygun değildi. Geç geldim. Kusura bakmayın ama gönlüm sizinle beraber’’ diyerek sözlerine başladı.

‘’13 YIL DEĞİL 4 YIL İÇİN YETKİ İSTİYORUM’’

Seçmenden 7 Haziran’da sandığa gitme ve oy kullanma sözü alan bir başka daha isteği bulunduğunu açıklayan Kılıçdaroğlu, ‘’Sadece bizim sandığa gitmemiz, oy kullanmamızın ötesinde sizden bir şey daha isteyeceğim. 7 Haziran günü sandığa giderken geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir vatandaşımızı bulacaksınız ve ona şunu söyleyeceksiniz; 13 yılın sonunda nereye geldik diye sorun. 6 milyon işsiz, 17 milyon yoksul, 2 milyon Suriyeli ve onlara harcadığımız 5.5 milyar dolar para, atama bekleyen 350 bin öğretmen, aylık geliri 1000 TL’nin altında olan 8 milyon emekli. Bu tablo Türkiye’ye yakışmıyor. CHP çıkmış bir seçim bildirgesi hazırlamış. Toplumumuzun tüm kesimlerine çözüm önerileri sunuyor. Sizden 13 yıl istemiyorum 4 yıl için yetki istiyorum. Sadece 4 yıl. İkna edeceğimiz kişiye bunları anlatacağız. Kılıçdaroğlu’nun söylediği rakamlara kimse itiraz edemiyor. Ama ‘Kılıçdaroğlu düzeltecek de parayı nereden bulacak?’ diyorlar. Sözüm söz kaçak saraya bağlanan hortumların hepsini keseceğim. Hortumları kestik parayı işçi, memur, emekli, çifti, esnafa vereceğim. 21. Yy Türkiye’sinde kimse çıkıp yoksulum demeyecek. Yoksulluğu tarihe gömeceğim. Demek ki 7 Haziran’da bana da görev düşüyor, size de. Herkesin karnı doyduğu, çocukların yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa edeceğiz’’ dedi.

‘‘REFAHI YAYMANIN YOLU GELEN GELİRİ HAKÇA, ADALETÇE BÖLMEKTEN GEÇER’’

Konuşmasının devamında yaşanacak bir Türkiye inşa edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti; ‘’Peki, nasıl? Yaşanacak bir Türkiye refahı tabana yaymaktan geçer. Emekli geçiniyorsa, işsizlik yoksulluk bitiyorsa yaşanacak bir ülke vardır demektir. Ülkemizde çatık kaşlı insanların gezdiği bir ülke istemiyoruz. İnsan her alanda gülmeli. Birbirlerine merhaba demeliler, kavgadan hayır gelmez. Refahı tabana nasıl yayacağız? Refahı tabana yaymanın yolu gelen geliri hakça, adaletçe bölmekten geçer. Biri yer biri bakarsa kıyamet ondan bakar.

‘’EMEKLİNİN CEZALANDIRILDIĞI DEĞİL MÜKÂFATLANDIRILDIĞI BİR ÜLKE OLACAK’’

Emekliye bakacağız. O ülkenin büyümesine kalkınmasına en büyük katkıyı veren kişidir. Emekliye vefa borcumuz var. Isparta’da 75 bin emekli var. 75 bin emeklinin oyunu istiyorum. Onu baş tacı yapıyorum ben. Çalıştı, üretti kazandı emekli oldu ama şimdi geçinemiyor. Ramazan ve Kurban Bayramında 1’er maaş ikramiye vereceğiz dedik sözümüz söz. Sadece bu değil. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan uygulamadan söz ettim. Bir esnaf çalışıyor. Zamanı geliyor emekli oluyor. Ama aldığı aylıkla geçinemiyor. İşine devam ediyor. Sen misin işine devam eden emekli maaşından yüzde 15 sosyal güvenlik destek primi kesiliyor. CHP iktidarında bu prim kesilmeyecek. Emekli aylığını tam alacak. Emeklinin cezalandırıldığı bir tablo var. 11 milyon emekliye sesleniyorum; Senin hakkını CHP’den fazla savunan hiçbir parti yok. Hakkını teslim eden sadece CHP var. Emekliysen başımın üstünde yerin var. Ama sen de oyunu CHP’ye vereceksin.

‘’CHP’NİN SEÇİM BİLDİRGESİNDE ISPARTA VAR’’

Türkiye’de her vilayet bizim için önemlidir. Ama Isparta’nın ayrı bir güzelliği vardır. Gülleri, gölleri, gönülleri meşhurdur. Hiçbir siyasi partinin seçim bildirgesinde Isparta geçmez. Ama CHP’nin geçer. Duble yolları geçer, hızlı treni geçer. Bu bölgenin tek partisi CHP’dir. Yıllar yılı gelip size Dereboğazı sözü verdiler. Yapacağız dediler. 13 yıldır yapmadılar, şimdi gelmiş yine yapacağız diyorlar. Verdikleri sözleri tutmadılar. Yuh çekmeyelim ama şunu yapalım; Sen verdiğin sözü tutmazsan kusura bakma diyeceksiniz 7 Haziran’da ben den size oy yok.

‘’SEN YATA GEMİYE MAZOTU 1.20’TL’DEN VERİRKEN BİR ŞEY DEMİYORUZ DA

BİZ ÇİFTÇİYE MAZOTU 1.50 TL’DEN VERİRKEN NEDEN SESİN ÇIKIYOR?’’

Pahalı mazotta dünya lideriyiz. Evet, bir şeyi becerdiler. Çiftçi alın terinin karşılığını alması için mazotu 1,5 TL yapacağız. Mazotun ülkemize maliyeti 1.20 TL. Biz 1,5 TL’ye vereceğiz. Sen yata, gemilere 1.20 TL’den verirken itiraz etmiyorsunuz da biz çiftçiye verirken mi itiraz ediyorsunuz? Sen elmas, yakut, zümrütte KDV’yi kaldırırken biz bir şey demedik ben de çiftçinin mazotundan kaldırınca niye sesini çıkarıyorsun? O pırlantadan, yandaştan yana ben çiftçiden, vatandaştan yanayım. Tüm çiftçilerden söz istiyorum ama istisnasız; Bu ülkenin ahlaklı, hükümetin hesap verdiği bir yer olmalı. Onun için de yerin belli kardeşim, CHP.

‘’TEMİZ SİYASET KANUNU ÇIKARACAĞIZ’’

Atama bekleyen öğretmen kavramı CHP iktidarında olmayacak. Bu bizim sözümüzdür. Ben 350 bin öğretmenin de oyunu istiyorum. 13 yıl ne yaptılar? Ben 4 yıl istiyorum, adam gibi insan gibi adaletle bu ülkeyi yöneteceğim 4 yıl istiyorum. Benim çocuklarımın yatak odalarında boy boy kasalar, bakanlarımın evlerinde ayakkabı kutuları olmayacak. Benim bakanlarım birilerinin önüne yatmayacak. Temiz siyaset yapacağız. İlk 4 ayda çıkaracağımız kanunun adı temiz siyaset kanunu olacak. Siyaset düzgün, namuslu insanların alanı olmalı, yolsuzluk yapanların alanı olmamalı. Bunu nasıl yapacağız? Sizlerin oylarıyla yapacağız. Aksi halde onlar yine köşeyi döner. 17 milyon yoksul var bu ülkede. 4 yılda yoksulluğu bitireceğiz. Her hanenin geliri 720 TL’nin altında olmayacak. 200 TL’si mi var 520 TL’sini devlet ödeyecek. Her yoksul kadına diyeceğiz bankadan hesap aç. Parayı oradan yatıracağız. Onun yoksul olduğunu kimse anlamayacak. Benim siyasi ahlakım böyle çünkü.

‘’ONLARA GELİR NASIL ELDE EDİLİR KURSU VERECEĞİM’’

Refahı tabana yayacağız. Herkesin kazanması lazım. Taşeron işçiliği bitireceğiz. Ben kaldıracağız deyince koro halinde bağırıyorlar. Parayı nereden bulacaksınız? Zaten devlet taşerona para ödüyor üstüne bir KDV ödüyor. Ben taşeronu aradan çıkarıp direkt işçiye vereceğim. Yüzde 18’de cebimde kalacak. Benim söylediğim her şey doğrudur. TOBB genel kurulunda açık bir çağrı yaptım: sen kaynağı mı merak ediyorsun gelirsin istediğin bir TV kanlın da sen sorarsın ben cevap veririm. Gelmiyor. Ama ben sana sadece 1 soru soracağım başka soru sormayacağım dedim. Kaynak nerde diye sorunca aklıma şu geldi. Onlara kurs vereceğim. Sonunda bunu da bize yaptıracaklar.

‘’DÖKTÜĞÜM HER ALIN TERİ SİZE HELAL OLSUN’’

Yüreğim sizinle. Bu ülke için çalışacağım, alın teri dökeceğim. Benim döktüğüm alın teri size helal olsun. Hedefimiz neydi; Rahmetli Ecevit yıllar önce ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzen dedi. Ben de insanca hakça düzeni sağlayacağım. Bu ülkenin işçisinden, emeklisinden, memurundan oy istiyorum. Yaşanacak bir Türkiye için yeni bir başlangıç yapacağız. 21 yy Türkiye’yi onurlu bir devlet yapacağız. En büyük arzum, huzur, barış, emek, özgürlük, demokrasi, herkesin karnının doyduğu güzel bir Türkiye.’’

GÜL YAPRAKLARI ATARAK VEDA ETTİ

Konuşmanın ardından Isparta milletvekili adayları kürsüye çıktı. Kılıçdaroğlu son olarak kalabalığa gül yaprakları atarak Burdur’a hareket etti.

 

Bu haber 864 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...