‘’Isparta nasıl bir şehir olmak istediğine karar vermeli’’

12 Mayıs 2015 17:58

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, iş dünyası ile buluşmasında önemli bir tespitte bulundu. Bilgiç, ‘’4000 kişiyle anket yaptık ve üniversiteden memnuniyet yüzde 98 çıktı. Ancak ‘İkinci bir üniversiteyi ister misiniz?’ diye sorduğumuzda bu rakam yüzde 75’e geriledi’’ dedi.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in iş dünyasıyla buluşmasında önemli konuşmalar yapıldı. Isparta’nın ne istediğine karar vermek zorunda olduğunu belirten Bilgiç, ‘’Isparta nasıl bir şehir olmak istiyor? Bununla ilgili olarak henüz karar verilmiş değil. Kamuoyu anketleri yapıyoruz. En son geçen hafta 4 bin kişiyle kamuoyu anketi yaptık. Çelişkiler var. Üniversiteden memnun musunuz? Diye soruyoruz. Yüzde 98 memnuniyet var. 2. Bir üniversite ister misiniz? Diyoruz. Yüzde 75’e düşmüş. Peki, memnunsan neden istemiyorsun? Toplumun içine çıkınca üniversitenin olması kiraları yukarıya çekti. Orada da başka bir şikâyet geliyor. Toplumun değişik kesimleri meseleye farklı bakabiliyorlar’’ dedi.

‘’ISPARTA ARTIK DELİKANLI OLDU’’

Öte yandan Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, ekonominin çocuk büyütmek gibi bir şey olduğunu öne sürdü. Isparta’nın 30­40 yıl öncesini düşündüğümüz zaman ekonomik problemleriyle adını duyurmaya çalıştığını bildiren Dulupçu, ‘’Çok şükür bu dönem geçti. Çocuk büyüdü problemler büyüdü ama hayati problemler ortadan kalktı. Çocuk büyüdükten sonra hangi okula gidecek, kimle evlenecek’ gibi farklı problemlerden oluşuyor. Isparta artık delikanlı oldu, çocukluk çağını açtı’’ diye konuştu.

‘’ISPARTA’NIN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEK ZOR DEĞİL’’

Diğer taraftan işadamı İbrahim Alimoğlu da yatırımcıların sorunlarından bahsetti. 6 aydır Isparta’da iş yaptığını ve bu bölgede sadece Uşak ve Isparta’yla çalışmadığını belirten Alimoğlu, ‘’Hayal ettiğim Isparta çok farklı idi. Isparta coğrafi konum olarak marka şehir olmaya adaydır. Sanayi Isparta için olmazsa olmazdır. Girişimcilik sorgulanmalı. Burada hem tarım, hem hayvancılık, hem de sanayi birlikte yapılabilir. Sanayileşme bir kültürdür. Zamanında varmış ama orada kalmış. Devam ettirilememiş. Kalkınma Platformu kurulmalı. Bu tür toplantılar sürekli düzenlenmeli. Dışarıdan gelecek yatırımcıların sorunları konuşulmalı. Dışarıdan gelecek yatırımcılara Isparta’da verecek arsamız var mı ya da yatırımcının aradığı kalifiyeli eleman burada var mı bu konular konuşulmalı. Sorunlar hızlı bir şekilde çözülmeli. Isparta’nın kaderini değiştirmek zor değil’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 737 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...