’Çıkan yasalar hep büyük firmalar için yapılıyor’’

12 Mayıs 2015 18:00

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, çıkan yasaların hep büyük firmalar için yapıldığını belirterek, “Bize de 2-3 yıl geri ödemesiz sıfır faizli kredi verilse o zaman imkanlarımız daha iyi olur. Zaten krediye girdiğimiz zaman ne kazanıyoruz ki onun faizini ödeyelim” dedi.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, Isparta’daki küçük esnafın büyük sıkıntıları olduğunu dile getirdi. Geçmişte olduğu gibi esnafın hep kredi kartıyla çalıştığını belirten Bapbacı, “Yasalar çıkıyor ama hep büyükler için çıkıyor. Küçük esnaf için çıkmıyor. Örneğin turizm kredi gibi kredi çıksa, 3 yıl ödemesiz yüzde sıfır faizden 5 yıl ödemeli. Ama maalesef küçük esnafımıza böyle bir kredi imkanı yok. Zaten krediye girdiği zaman ne kazanıyoruz ki onun faizini ödeyelim. Kazandığımız bir şey yok. Ben de bir Bağkur emeklisiyim. Aldığımız maaşlar asgari ücrete bile dayalı değil. Bugün her şey almış başını gidiyor” dedi.

SAYIN AYBATILI ESNAFIN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRİYOR

Esnafın sorunlarını Isparta’da Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı’nın gündeme getirdiğini ifade eden Bapbacı, “Aynı zamanda TESK Başkanımız sıkıntılarımızı hükümet nezdinde aramaktadır. Her ikisine de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HER ÖNÜNE GELENE RUHSAT VERİLMEMELİ

Öte yandan açılan AVM’lere ruhsat verenlerin biraz daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, şunları söyledi: “Sadece sıkıntıyı yaşayan esnafımız bakkal esnafı değil. Diğer esnaf da sıkıntı yaşamakta. Artık her şey televizyondan satılıyor. Bakkal esnafımız sabah 06.00-00.00 arası açık. Diğerleri bir kampanya yapıyoruz diye vatandaşları oraya çekiyorlar. Aslında esnafımızın sattığı ürünlerin üzerinde etiketler var. Firmalar fiyat etiketi vuruyor. Üzerinde satılması mümkün değil. Bizim esnafımız da iş yapıyor, Allah bereket versin. Ama AVM’lere ruhsat verenlerin dikkat etmesi lazım. Her önüne gelene ruhsat verilmemesi lazım. “

 

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...