“ Isparta’ya AK Parti döneminde çok büyük hizmetler yaptık”

12 Mayıs 2015 18:02

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Isparta’nın, gücünü AK Parti iktidarında kazandığını belirterek, ‘’Daha büyük hedeflere de birlikte yürüyeceğiz. Manevi turizminiz için milyonlarca insan Isparta’ya akacak. Isparta; Tefekkürümüzün, hikmetimizin şehridir’’ dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Isparta’ya geldi. Davutoğlu’na Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti TBMM Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve AK Parti İstanbul Milletvekili adayı İsmail Sarıkaya eşlik etti. Hükümet Meydanı’ndan Ispartalılara seslenen Davutoğlu önemli mesajlar verdi.

PARALEL YAPIYA GÖNDERME

Program öncesi meydanı dolduran kalabalığa sinevizyon marifetiyle ilimize yapılan yatırımlar gösterildi. Ayrıca İl Başkanlığı’nın asmış olduğu ‘’Paralel üçgen fark etmez Isparta ihaneti affetmez’’ yazılı dev pankart kalabalık tarafından uzun süre alkışlandı.

2000 KİŞİLİK YURT MÜJDESİ VERDİ

45 dakikalık bir gecikmeyle başlayan mitingde ilk önce Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bir konuşma yaptı. Kılıç ‘’Gül kokulu Isparta’nın gül kokulu insanları. Bugün burada Isparta’da başbakanımızı büyük coşkuyla karşıladığınız için teşekkür ederiz. Karadeniz’den sizlere sevgiler selamlar getirdim. Karadenizli kardeşlerim selamlıyorlar. 1,5 hafta önce Başbakanımızı ağırladık. İnşallah yarın da sizlerden Samsuna sevgilerini götüreceğim. Bize ayrılık gayrılık yok. Gençliğimize güveniyoruz. Başbakanımızın talimatları açıktır. Nerede bir genç kardeşimiz varsa 24 saat değil 25 saat çalışacaksınız dedi. Biz de çalışıyoruz. Sürekli gençliğin kendini geliştirmek için spor yatırımlarımızla yurt yatırımızla paralel ve dikeyin karşısına dimdik çıktık. Isparta’da büyük bir çalışma yaptık. Ağustos ayı itibariyle 2000 öğrenci kapasiteli yeni yurdumuz hizmete girecek. Biz size sevdalıyız’’ dedi.

ISPARTA’DAN ÖVGÜ DOLU SÖZLERLE BAHSETTİ

Kılıç’ın ardından  yaptığı konuşmada Başbakan Davutoğlu ‘’Gül alırlar gül satarlar. Gülden terazi tutarlar. Gülü gül ile tartarlar. Çarşı pazarı güldür gül’’ diyerek sözlerine başladı. Davutoğlu, ‘’Gül diyarı Hazreti Peygamberin sembolü Isparta’ya selam olsun. Mis kokulu, cennet kokulu Isparta’ya selam olsun. AK gençlik ve Isparta bizi öyle muhabbetle bekliyordu ki daha uçaktayken gül kokusunu aldık. Isparta bizim ruhumuzun mekânıdır. Tefekkürümüzün, hikmetimizin şehridir. Isparta bizi aşkla bekliyordu. Ben de Isparta’ya gelmeyi özlüyordum. Kendimi şehrim Konya gibi addettiğim bir yerdir. Buradan Türk siyasetine güzel mesajlar vereceğiz. Bizi en iyi anlayacak şehirlerden biri Isparta’dır. Milli birlik, beraberliğin ne olduğunu batısı doğusu arasında fark olmadığını Bediüzzaman Saidi Nursi’yi bağrına basan bir yerdir. Bazıları bunu anlamaz. Türkiye’yi sadece batıdan ibaret sanır. Bazıları sahillerden ibret sanır, bazıları tek bir kesimden ibaret sanır. AK Parti’de ise 78 milyon 1 kişi gibidir. 1 kişi 78 milyon gibidir. Bu topraklarda CHP zulmünün ne olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Isparta; Miryakefalon Zaferi ile Anadolu’yu vatan kılan zaferimizin diyarıdır. O şehitlerimize selam olsun’’ dedi.

‘’ISPARTA SEN MÜHRÜ SEÇİM PUSULASINA ÖYLE

BİR VURACAKSIN Kİ CÜMLE ÂLEM DİNLEYECEK’’

Ardından siyasi konuşmalarına başlayan Davutoğlu CHP’ye yüklendi. Isparta’nın CHP zulmünü en iyi bilen şehirlerden biri olduğunu ileri süren Davutoğlu, şunları söyledi; ‘’CHP zulmünü en iyi siz bilirsiniz, tek parti zulmünü en iyi siz bilirsiniz. Isparta; Barla’ya gelen Bediüzzaman’a sahip çıkmıştır. Senirkent olayında Ocak 1947 olayında zulme karşı dimdik ayakta durmuştur. Bediüzzamanı Isparta’ya süren zihniyet diyor ki Diyaneti kaldıralım. Bu zihniyet en güzel değerlere savaş açan zihniyettir. Isparta şehit Başbakanımız Adnan Menderes’in arkasında durdu. Bediüzzaman, Menderes’e yazdığı mektupta şunu söyledi. Bu millet CHP’yi iktidara getirmeyecektir dedi ve milli iradeyle CHP hiç iktidar olamadı. Tek başına iktidar olamadılar, olmayacaklar. Ne kadar acıdır ki Bediüzzamanı istismar ediyorlar. Paralel yapı saf Müslümanları kandırıyor. Isparta sen mührü seçim pusulasına öyle bir vuracaksın ki cümle âlem dinleyecek. Paralel çete Bediüzzamanın çileleri üzerinden CHP, HDP, MHP’ye AK Parti’nin dışında kim varsa ona oy verin diyor. Bediüzzamana zulmeden CHP’ye oy vermek yakışır mı? Siz iman ve hikmet diyarısınız, siz en iyisini bilirsiniz.

‘’CHP’YE VERİLEN OY HDP’YE VERİLMİŞ GİBİDİR’’

Nasıl CHP zihniyeti nasıl Türkiye’nin batısında tek parti gibi zihniyet sürdürüyorsa HDP de doğuda aynı zihniyeti sürdürüyor. O da Diyanet kalksın diyor. Geçen hafta Güneydoğu’yu dolaşarak buraya geldim. CHP, HDP artık aynı kaptan su içiyor bunu bilin. CHP’ye verilen her oy HDP’ye verilmiş gibidir. Her ikisi de aynı şeyi söylüyor, aynı yoldan yürüyor. Tek partiye biz bir daha izin verir miyiz? CHP, HDP ve arkalarındaki paralel çeteye yol verir  miyiz? 7 Haziran Isparta hazırlan hedef 4-0.’’

‘’BAHÇELİ’YE HİKMET VE AHLAK DERSİ VERECEĞİZ’’

Öte yandan MHP’yi de gündemine alan Davutoğlu, şöyle devam etti; ‘’Nefret onlara hikmet bize yakışır. Seçime doğru giderken kim ne sebeple olursa olsun, haset üzerinden siyaset yapsa karşısında bizi bulur. Sayın Bahçeli milli birliği savunacaksanız insanlar sizi bağrına basar. Batıda basarak doğuya adım atmadan milli birlikten bahsetmek lafı güzaf olur. Bahçeli’ye sesleniyorum; Ben onu yuhalatmadım. Biz ona hikmet ahlak dersi vereceğiz. Meydan okuyorum; Türkiye’nin her yerine gitsinler halkla kucaklaşsınlar sonra bize milliyetçilik taslasınlar. Onlar konuşur AK Parti yapar, onlar milliyetçilik taslar AK Parti gerçekten milliyetçilik yapar.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ’YE ‘’EDEPLE SİYASET YAPALIM’’ ÇAĞRISI

Yamalı bohça döneminde koalisyon döneminde Türkiye hibe arıyordu tank yapabilmek için. Şimdi biz yapıyoruz. Bu devlete onur kazandırdık onur. Gerçi Bahçeli o tarafları bilmez ama Muş’tan Bitlis’e geçerken yüzde 100 atak helikopterimiz uçuyordu. İlk defa bizi korudular. Bir milletin şerefi kendi topunu, tankını silahını yapmakla olur. Eskiden silah dilenirdik. TSK’nın her kullandığı malzeme yüzde 100 Türkiye Cumhuriyeti malıdır. Bir milletin yurt dışındaki şerefi de parasının değeriyle ölçülür. Eskiden altı sıfır varken herkes milyarder görünüyordu ama bir gecede herkes fakirleşmedi mi? Kılıçdaroğlu’nun akıl danıştığı Kemal Derviş vardı ya dışarıdan bakan yapacağım dediği Kemal Derviş, şimdi o dönemde Derviş’in SSK’ya yazdığı yazıda hazineden size vereceğimiz paramız yok başınızın çaresine bakın diyor. Bunlar olsaydı bu milletimin başı dik olabilir miydi? Maaşını ödeyemeyen bir devletten el uzatabilen kudretli bir Türkiye’yi kim kurdu? Onlar konuşur AK Parti yapar. Aziz Ispartalılar yine de ben buradan diğer liderlere seslenmiyorum; Gelin şu siyasi mücadeleyi edeple yapalım.

‘’GELECEK OLAN BAHÇELİ’YE BENİM DEDİKLERİMİ SORUN’’

Ne AB kapısını bekledik ne de ABD kapısına gitmedik. Biz milletin gönül kapısına gittik. Aziz Ispartalılar gönlünüzü bize açacak mısınız? Şimdiden gül kokularını hissediyorum. Her haliyle hikmet öğreten Isparta. Bahçeli herhalde gelecek. Bu soruları kendisine bir sorun bakalım. Miryakefalon zaferinin torunlarısınız bu miras üzerinden 2023’de Türkiye Cumhuriyeti devletini küresel güç yapma hedefindeyiz.  Bir taraftan devletin kudretini büyütüyoruz. Bir taraftan da vatandaşın refahını. Kılıçdaroğlu yoksulluk edebiyatı yapıyor. Ben maliye biliyorum diyor ama daha matematik bilmiyor.

‘’KILIÇDAROĞLU SADECE 4 YIL YETKİ İSTEMİŞ PARA DOLU KASAYA GÖZÜ DİKTİ’’

Geçen hafta Ziraat Odaları Birliğinde Kılıçdaroğlu oturuyordu. Sordum ona tarıma desteği kaldıran Kemal Derviş ama onla kol kola yürüyor. Isparta’da don var dediler. Isparta’nın karını bile severiz ama Isparta’da don varsa çiftçilerimizin yardıma ihtiyacı varsa derhal o yardım görüle. 30 milyon TL’yi Isparta’ya gönderdik. Faizsiz tarım kredisi veriyoruz. Bunları vermeye de devam edeceğiz. Bize 4 yıllığına ülkeyi verin sonra bırakın diyor. Müflis tüccar hesabı yapıyor. Gördü para dolu kasayı alıp har vurup harman savuracak. Sana bırakır mıyız onu?’’

‘’AK PARTİ İKTİDARINDA ISPARTA’YA 6 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPTIK’’

Diğer taraftan AK Parti iktidarında Isparta’ya yapılan yatırımlardan kısaca bahseden Davutoğlu, ‘’Tüm bu palavraların arasında AK Parti tek bir şeyle anılır; Biz söz verdik mi yaparız. Biz yapıyoruz ve yaptık deriz. Tüm bu ekonomik hamleleri yapacağız demiyoruz yaptık. Bediüzzamanı bağrına basan Ispartalılar; Milli birliği korumaya var mısınız? Bize her yer Türkiye. Davamızın özü esası budur. Isparta’ya AK Parti döneminde çok büyük hizmetler yaptık. 6 milyar dolar yatırım yaptık. 9 fakülte 2 enstitü. Biz iktidarımıza geldiğimizde 32 bin 700 öğrenci vardı. Biz geldik 72 bin oldu. Yurt kapasitesini 10 bine çıkarmaya da kararlıyız. Çok çarpıcı bir rakam vereyim Isparta’da 7 ambulans vardı. Şimdi 35 ambulansımız var. Kar paletli ve helikopter ambulansımız var. Isparta’nın ulaşım merkezidir. Biz geldiğimizde 2883 kapasitesi vardı. Yılda 185 bin yolcu geliyor. Eğirdir’in güzelliği manevi turizm, kayak merkezi için Barla için milyonlarca insan Isparta’ya akacak’’ diye konuştu.

‘’KONYA-ISPARTA ARASI DUBLE YOLU EN İYİ STANDARTTA OLACAK’’

Son olarak müjdelere geçen Davutoğlu ‘’Müjdelere gelirsek; İnşallah 755 yataklı Isparta Şehir Hastanesini inşa ediyoruz. Senirkent ve Uluborlu da 2 hastane, 1 ağız diş sağlığını inşa ediyoruz. Benim Isparta’ya olan borcum Isparta-Konya arası yol en iyi şartlara getirilecek. Söz veriyorum. Ben Konyalıyım komşuma en iyi standartta bölünmüş yol imkanı gelecek. Dereboğazı yolu yeni haliyle birlikte Antalya Isparta arası 1 saate inecek. Projelerin en büyüklerinden biri Hızlı Tren Projesi. Eskişehir, Kütahya, Afyon ve Isparta’dan Antalya’ya hızlı treni indireceğiz inşallah. Bizim dönemimizde Isparta hem kimliğini buldu, hem gücünü kazandı ama daha büyük hedeflere de birlikte yürüyeceğiz. Isparta’yı yüceltmeye var mısınız? Torosların kalbi Isparta’dan Torosların çocuğu Ahmet’e desteklerinizi bekliyorum. 4’te 4 yapacaksınız inşallah’’ şeklinde konuştu.

‘’AYŞE BACI GELMEZSE EKSİK OLUR’’

Bu arada Davutoğlu sözlerini tamamlarken Isparta milletvekili adayları sahneye davet edildi. Davutoğlu ‘’Isparta; Ayşe bacı TBMM’ye gelmezse eksik olur. Ispartalı anaların sesi TBMM’de yankılansın inşallah’’ dedi.  Davutoğlu Isparta konuşmasından sonra Burdur’a geçti.

Bu haber 820 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...