Isparta 600 mülteciyi barındırıyor

5 Kasım 2012 17:05

Üçüncü bir ülkeye gitmek üzere Birleşmiş Milletler tarafından Türkiye’nin değişik illerine yerleştirilen mültecilerden 600 mülteciyi Isparta’da barındırıyor.

 

Vali Yardımcısı Kadri Canan, Isparta’da şuanda 600 mültecinin bulunduğunu belirterek, bu mültecilerin sayısının hemen hemen hergün değiştiğini söyledi. Sudan, Somali, Papagayinegine, Afrika gibi değişik ülkelerden 3. bir ülkeye gitmek üzere sığınmacı olarak Türkiye’ye gelen bu mültecilerden Isparta’ya 600 civarında mülteci gönderildiğini belirten Vali Yardımcısı Kadri Canan, bu mültecilerin Isparta’da sığınmacı olarak geçici bir süreliğine kaldıklarına değinerek, sürekli Isparta’da kalmayacaklarını söyledi.

Bu mültecilerin ülkelerinde yaşanan çeşitli sorunlar nedeniyle ülkelerinden kaçtıklarını ve 3. bir ülkeye gitmek için Birleşmiş Milletlere Müracaatta bulunduklarını kaydeden Vali Yardımcısı Canan, mültecilerin yaptıkları başvurular sonuçlanıncaya kadar Türkiye’nin değişik illerinde olduğu gibi Isparta’da bulunan mültecilerin de belli bir süre Isparta’da kalacaklarına değindi. Bu mültecilerin bir kısmının Birleşmiş Milletlerden her ay düzenli olarak para desteği aldıklarını kaydeden Canan, bir kısım mültecinin ve özellikle de bu yıl yaz mevsiminde gelen mültecilerin büyük çoğunluğunun Birleşmiş Milletlerden para yardımı almamaları nedeniyle bu mültecilerin yemek ve barınma ihtiyaçlarının her ilde olduğu gibi Isparta’da da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılandığını söyledi. 

 

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...