‘’Demirel bu coğrafyanın kahramanıdır’’

13 Mayıs 2015 17:53

MHP Milletvekili Adayı Nuri Okutan, IGSİAD'ın ödül töreninde ‘Ispartalılar uysal koyun değil’ söyleminin altındaki sebebi açıkladı. Okutan, ‘’Benim memleketimde sağdan soldan işçileri getirip, ellerine üç kuruş para verip yuhalatmak ne siyasete, ne insanlığa ne de hukuka sığar. Biz buna layık insanlar değiliz. Bu Sayın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e değil bize hakarettir’’ dedi.

MHP Milletvekili adayı Nuri Okutan, geçtiğimiz gün IGSİAD tarafından düzenlenen ‘Yılın Başarılı ve Girişimci İşadamları’ ödül töreninde yapmış olduğu çıkışın nedenini açıkladı. Bu çıkışın altında AKP’nin, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e karşı olan yaklaşımının yattığını söyleyen Okutan, Demirel ailesi ile ilgili olarak “Biz biliyoruz. İnsanlar melek falan değil, hepimiz öyle değiliz. Onların da artısı eksisi olabilir. Siyasi olarak da farklı farklı değerlendirmelerde bulunabiliriz. Ama bu coğrafyanın, bu toprağın yetiştirdiği bir kahraman adamdır. Buna ister katılın, ister katılmayın. Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirmiş, siyasal okuyan bir insanın dünyada Türkiye’de görmeden geçemeyeceği bir adamdır, liderdir’’ dedi.

‘’BU DEMİREL’E DEĞİL BİZE YAPILAN BİR HAKARETTİR’’

Ispartalıların uysal, güzel insanlar olduğunu bildiren Okutan, ‘’Devletimizi severiz, hayrın yanında, şerrin karşısında yer alırız. Bizim insanlarımız olgun insanlardır. Benim memleketimde sağdan soldan işçileri getirip, ellerine üç kuruş para verip yuhalatmak ne siyasete, ne insanlığa ne de hukuka girer. Biz buna layık insanlar değiliz. Bu Sayın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e değil bize hakarettir. Herkesin Cumhurbaşkanı. Türkiye’de sayılı bir siyasetçi. Sen de 7 kere Başbakan ol, sende bu kadar millete hizmet et, sana da biz saygı duyalım” diye konuştu.

‘’TÜRKİYE BİR VAR OLUŞ YOK OLUŞ NOKTASIYLA KARŞI KARŞIYADIR’’

Öte yandan Türkiye’nin varoluş ya da yok oluş ile karşı karşıya olduğunu bildiren Okutan, ‘’Geçmiş gün öyle bir hamlıkta, tepeden bakan bir anlayışla biz varız, bizden başka kimse yok anlayışıyla, protokol başta olmak üzere birçok hatalar olmakla birlikte oraya geliyorsunuz ve yukarıdan bakan anlayışınızla bir sürü hatalar, ‘bunların aklı ermez, bunlara ne desek de yutar, Isparta’ya hizmeti geçmemiş insanları bir daha aday yapsak bunlar bir daha seçer’ algısıyla geleceksiniz ve orada şunu da bunu da yapacağız diyeceksiniz. Benim o lafı söylememin arkasında Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan bu saygısızlığında büyük sebebi vardır. Uysal başlıysak, yumuşak başlıysak, uysal koyun mu zannettiniz. Bu sefer 7 Haziran’da bunun hesabını Ispartalılar soracak. Türkiye bir var oluş yok oluş noktasıyla karşı karşıyadır. Herkesi bu hassasiyetle davranmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...