“Amacımız, Isparta’mızda sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak”

5 Kasım 2012 17:08

 Isparta İl Genel Sekreterliği olarak amaçlarının Isparta’da sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak, aynı zamanda personel memnuniyetini de üst eviyede tutmak olduğunu belirten Genel Sekreter Uz. Dr. Osman Aydın, “İlk hedefimiz de Kamu Hastaneler Kurumumuzca yayınlanan yönergedeki birlik hedeflerini tutturmak olacaktır” dedi

 Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Aydın'ın Kamu Hastaneler Birliği’nin genel sekreterliğine atanması dolayısıyla tören düzenlendi. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Osman Aydın, birliğin çalışmaları ve kadrolarda yapılan görev değişiklikleri ile ilgili bilgi verdi.

Aydın, Isparta Devlet Hastanesi'ndeki eğitim salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Isparta Kamu Hastaneleri Birliği'nin 2 Kasım'da kurulduğunu hatırlattı. Birlik bünyesinde 6 hastane bulunduğuna dikkati çeken Aydın, Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde Tıbbı Hizmetler, İdari Hizmetler ve Mali Hizmetler başkanlıklarının yer aldığını kaydetti.

Genel sekterlikte bugün (dün) itibariyle görevine başladığını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

6 HASTANENİN YÖNETİMİ BİRLİK BÜNYESİNDE YAPILACAK

“663 sayılı KHK gereği ilimizde İl Genel Sekreterliği 02.11.2012 Cuma günü itibariyle kurulmuş bulunmaktadır. Isparta İl Genel Sekreterliği bünyesinde Isparta Devlet Hastanesi, Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Isparta Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi, Yalvaç Devlet Hastanesi ve Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi olmak üzere 6 hastane bulunmaktadır. Bu hastanelerin yönetimi, işleyiş ve denetimi bundan böyle İl Genel Sekreterliğimizce yapılacaktır.

5 HASTANENİN YÖNETİCİLERİ BAŞHEKİMLİK GÖREVLERİNİ DE YÜRÜTECEK

İl Genel Sekreterliğinin altında Tıbbi Hizmetler Başkanı, İdari Hizmetler Başkanı ve Mali Hizmetler Başkanlarımız yer almaktadır. Her hastanede hastane yöneticileri bulunmaktadır. Isparta Devlet Hastanesi’nde hastane yöneticisi ayrı iken birliğimiz kapsamındaki diğer 5 hastanemizde hastane yöneticilerimiz aynı zamanda başhekimlik görevlerini de birlikte yöneteceklerdir. Her hastanemizde İdari ve Mali Müdür (eski hastane müdürü) ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü (eski başhemşire), Başhekim Yardımcıları ve Müdür Yardımcıları bulunmaktadır.

BİRLİK HEDEFİNİ TUTTURAMAYAN İDARECİLERİN GÖREVİNE SON VERİLECEK

Isparta İl Genel Sekreterliği kadromuz 05.11.2012 tarihi itibariyle görevlerine başlamaktadırlar. İl Genel Sekreterliğinde görev alan tüm personeller sözleşmeli statüde görev almaktadırlar. Sözleşme süreleri 26 ay olup 2014 yılı sonuna kadardır. Birlikler, Bakanlığımızın yapacağı özel hizmet alımı yoluyla her altı ayda bir denetlenecek genel sekreter, daire başkanları, hastane yöneticileri ve başhekimlere değerlendirme puanları verilecek ve birlik hedefini tutturamayan idarecilerin görevine sözleşme süresi beklenmeksizin son verilecektir. Bir üst yöneticinin sözleşmesi fesh edildiğinde alt kademelerin sözleşmeleri de otomatik olarak fesh olacaktır. Örneğin birlik sekreterinin sözleşmesi fesh olursa, birlik kapsamındaki tüm idari kadro fesh olacak, hastane yöneticisinin sözleşmesi fesh olursa o hastanedeki tüm idarecilerin sözleşmesi fesh olacaktır.

İHALELER MERKEZDEN TEK ELDEN YAPILACAK

Birliğimiz kapsamındaki tüm hastanelerimizin ihaleleri merkezden tek elden yapılacaktır. Birlik kapsamında yapılan tüm harcamalar da mali işler başkanlığımızca oluşturulacak muhasebe birimi tarafından yapılacak ve denetlenecektir.

GENEL SEKRETERLİK BİRİMİ 2 AY İÇERİSİNDE YENİ BİNAYA TAŞINACAK

İl Genel Sekreterlik birimimiz geçici olarak Isparta Devlet Hastanesi Gülkent ek binamızdaki idari katta hizmet vermeye başlayacaktır. İki ay içerisinde sağlık müdürlüğü binasına veya il defterdarlık binamızın karşısında yapılmakta olan Sağlık Müdürlüğümüzün yeni binasına taşınmayı hedefliyoruz. Isparta İl Genel Sekreterliği olarak amacımız Isparta’mızda sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak, aynı zamanda personel memnuniyetini de üst eviyede tutmaktır. İlk hedefimiz de Kamu Hastaneler Kurumumuzca yayınlanan yönergedeki birlik hedeflerini tutturmak olacaktır. İl Genel Sekreterliğimizin Isparta halkımıza, sağlık çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum”.

YENİ YAPILANMA KAPSAMINDA 28 KİŞİNİN GÖREVİ SONA ERDİ

Kurulan Kamu Hastaneleri Birliği dolayısıyla yeni yapılanma kapsamında 28 kişinin görevlerinin sona erdiğini ifade eden Genel Sekreter Osman Aydın; “Bunun yanı sıra aramızda daha önceden idari kadroda olduğu halde içimizden ayrılmak zorunda kalan idari kadro arkadaşlarımız bulunmaktadır. Bu arkadaşlarımız başarısız oldukları için içimizden ayrılmamaktadırlar. Bazı arkadaşlarımız kanunun gerektirdiği 4 yıllık yüksek okul mezunu olmadıkları için ayrılmaktadırlar. Bazı arkadaşlarımız da idari kadrolarımızın çok sınırlı olması nedeniyle ayrılmak zorunda kalmaktadırlar. Örneğin Isparta Devlet Hastanemizde birlik öncesi 12 müdür yardımcısı, 7 başhemşire yardımcısı kadromuz varken birlik bünyesinde toplam 3 kadromuz bulunmaktadır. Bakanlığımızın Sağlıkta Dönüşüm politikasının uygulanmasında en büyük emeği olan bu arkadaşlarımıza kurumlarımıza olan katkılarından dolayı Bakanlığımız ve İl Genel Sekreterliğimiz adına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Bu arkadaşlarımızın deneyimlerinden ve tecrübelerinden ilerleyen süreçte istifade etmeye devam edeceğimizi beyan ediyorum. Bu süreçte aramızdan ayrılmak zorunda kalan arkadaşlarımıza şükranlarımızın bir göstergesi olarak plaketlerimizi sunmak istiyor, sonsuz saygı ve hürmetlerimizi sunuyor, hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yeni yapılanma kapsamında görevleri sona eren isimler şöyle:

ISPARTA DEVLET HASTANESİ

Alim Özsoy                  Hastane Müdür Yardımcısı

Süleyman Yılmaz          Hastane Müdür Yardımcısı

İbrahim Başçiftçi          Hastane Müdür Yardımcısı      

Sedat Kalay                 Hastane Müdür Yardımcısı

Sadi Kaya                   Hastane Müdür Yardımcısı

M. Ali Özmen              Hastane Müdür Yardımcısı

Ahmet Kahraman         Hastane Müdür Yardımcısı

Cennet Topuz              Başhemşire Yardımcısı

Ayla Kocabaş              Başhemşire Yardımcısı

Dilek Sever                  Başhemşire Yardımcısı

Birgül Aköz                 Başhemşire Yardımcısı

Kadriye Demir Başhemşire Yardımcısı

Melahat Aktaş             Başhemşire Yardımcısı

Zübeyde Küçükköse    Başhemşire Yardımcısı

DOĞUM EVİ HASTANESİ

Doğan Belge                Hastane Müdür Yardımcısı

Burhan Özkan              Hastane Müdür Yardımcısı      

Hanife Çobankaya       Hastane Müdür Yardımcısı

Dr. Hasan Ataç            Baştabip Yardımcısı

Uz. Dr. Tamer Kuyucu Baştabip Yardımcısı

Tülay Ekin                   Başhemşire Yardımcısı

Emine Demirekin          Başhemşire Yardımcısı

Fatime İlk                    Başhemşire Yardımcısı

Fatma Ünver                Başhemşire Yardımcısı

Zekiye Kaya                Başhemşire Yardımcısı

DR. SADIK YAĞCI ADS HASTANESİ

Dr. Ahmet Yakıt          Baştabip Yardımcısı

Bülent Yaşar                Hastane Müdür Yardımcısı

Havva Oskay               Başhemşire Yardımcısı

Zeliha Başaran             Başhemşire Yardımcısı

 

Bu haber 2155 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...