“ TV programları şiddeti tetikliyor”

5 Kasım 2012 17:14

Sağlık Müdürlüğü Aile Sağlığı Uzmanı Psikolog Şule Tola, toplumdaki şiddetin giderek arttığını belirterek, özellikle aile içi şiddet olaylarının artmasında  televizyonlardaki kadın programlarının etkili olduğu söyledi.

 

Son yıllarda Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta’da da her geçen gün artan şiddet olaylarını Televizyon kanallarında çıkan çeşitli kadın programları olumsuz yönde etkiliyor.

Sağlık Müdürlüğü Aile Sağlığı Uzmanı Psikolog Şule Tola, son yıllarda artık Türkiye’nin bütün illerinde olduğu gibi Isparta’da da aile içi şiddet olaylarında ciddi anlamda bir artışın söz konusu olduğuna dikkat çekerek, aile içi şiddet olaylarında yaşanan bu artışın en önemli nedeninin başında televizyon kanallarında yayımlanan çeşitli kadın programları ve modern çağın gereksinimleri olduğunu ifade etti. Psikolog Tola, Isparta’da aile içi şiddet olaylarında son yıllarda geçmiş yıllara oranla  bir patlama yaşandığının altını çizerek, aslında aile içi şiddet olaylarının geçmişte de yaşandığını fakat, geçmişte yaşanan şiddet olaylarında şiddete maruz kalan insanların bu konuda fazla bilinçli olmamaları nedeniyle kabullendiklerini ve hak arayışında bulunmamaları nedeniyle azmış gibi görüldüğünü söyledi. Son yıllarda ise gerek bayan ve gerekse erkeğin şiddet olaylarında haklarının aranması konusunda artık bilinçli hale gelmeleri nedeniyle uğradıkları şiddet karşısında haklarını arayarak yasal yollara başvurmalarının yaşanan şiddet olaylarında artış varmış gibi gözlendiğini dile getiren Tola, geçmiş yıllara göre artık insanların şiddet olaylarında bilinçli olduklarını ve rahatlıkla haklarını arayabildiklerini söyledi. Psikolog Şule Tola, şiddet mağduru insanların kendilerine mahkemeler, karakollar ve hastanelerden yönlendirildiklerini dile getirerek, şiddete uğrayan mağdur insanların yaşadıkları şiddet durumuna göre vatandaşları yönlendirdiklerini belirtti.

TAHAMMÜL EDİLEMEZ

ŞİDDET OLAYLARINI

BARO’YA YÖNLENDİRİYORUZ

Sağlık Müdürlüğü Aile Sağlığı Uzmanı Psikolog Şule Tol, zaman zaman kendilerine çeşitli şiddet olaylarına maruz kalmış mağdur insanların geldiğine dikkat çekerek, şiddet mağduru insanların gördükleri şiddetin durumuna göre bu insanlara yardımcı olduklarını belirtti. Birçok şiddet mağduru insanın psikolojik anlamda destek verilmesini sağladıklarını vurgulayan Aksoy, “Bize gelen şiddet mağduru insanlar arasında bazı insanların yaşadıkları şiddetin kabullenilemez ve tahammül edilemez olması nedeniyle, tahammül edilemez durumdaki şiddet olaylarında şiddet mağduru insanları hukuksal mücadeleleri için Baro’ya 4320 Sayılı Kanunla ilgili olarak işlem yapılması için yönlendiriyoruz. 4320 Sayılı Kanunun şiddeti uygulayan kişilere bir çok ceza-i müeyyide uyguluyor.” dedi.

Sağlık Müdürlüğü Aile Sağlığı Uzmanı Psikolog Şule Tola, yine kendilerine gelen şiddet görmüş bir çok insanı da şiddet olaylarına karşı bilinçlendirdiklerine değinerek, gerek kendilerinin vermiş oldukları bilgiler ve gerekse artık son yıllarda toplumun şiddet olayları konusunda ciddi anlamda bilinçlenmesinin şiddet olaylarında artış varmış gibi görünmesine neden olduğunu kaydetti.

Aile Danışma Merkezi Müdürü Yıldız Aksoy, günümüzde Televizyon kanallarında gün boyu kadın programlarının yer aldığını vurgulayarak, bu kadın programlarının da maalesef günümüzde yaşanan şiddet olaylarını tetiklediğinin altını çizdi. Yaşanan aile ilişkilerini koparmanın çok kolay olduğunu fakat, marifetin sağlıklı ilişkiyi kurabilme becerisini kazanabilmek olduğuna değinen Müdür Aksoy, televizyonlardaki kadın programlarının kötü örnek olduğunu vurguladı. Yaşanan şiddet olaylarını sadece televizyon kanallarındaki kadın programlarının değil aynı zamanda ekonomik güçlüklerin de şiddet olaylarının yaşanmasına neden olduğunu belirten Aksoy, geçmişe nazaran günümüzde eşlerin sorumluluklarının daha çok arttığını, modern çağın gereksinimlerinin karşılanamamasının şiddet olaylarının yaşanmasına da neden olduğunu ifade etti.

SAYGI VE SEVGİ ÇOK ÖNEMLİ

Aile Danışma Merkezi Müdürü Yıldız Aksoy, şiddet olaylarında eşlerin birbirlerine olan saygı ve sevgilerinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, saygının ve sevginin olmadığı yerde mutlu bir aile yaşantısı ve yuva kurmanın da mümkün olamayacağını ifade etti. Aksoy, mutlu bir aile yaşantısı için eşlerin birbirlerini anlamalarının şart olduğunu sözlerine ekledi. 

Bu haber 1484 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...