‘’AKP gibi hırsımız için devleti ayaklar altına almayız!’’

14 Mayıs 2015 16:08

MHP İl Başkanı Yalçın, AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu için hazırlanan miting programını eleştirerek ‘’Önceki gün resmen ileri demokrasi devreye girdi. İleri demokrasi denilince Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan kanunları geçiyor. Anayasa, yasalar bir kenara kondu sadece AKP istekleri yerine geldi’’ dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın dün basın mensuplarıyla bir araya gelerek önceki gün gerçekleştirilen AK Parti mitingini değerlendirdi. Toplantıya; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Merkez İlçe Başkanı Vedat Yılmaz, Milletvekili adayları Nuri Okutan, H. Avni Bıçaklı, Ziya Nuhoğlu ve Hakan Demirtaş da katıldı.

‘’SEÇİM BEYANNAMEMİZİ BİLEREK GEÇ AÇIKLADIK’’

İlk olarak gündemde sıkça öne sürülen ‘’MHP seçim beyannamesi geç açıklandı’’ söylemlerine açıklık getiren Yalçın, ‘’Daha önceki seçimlerde çok önce açıklanıyordu. Ama diğer partilere bakıldığında bizim seçim beyannamemizdeki konuların aynısının olduğunu görüyorduk. Biz böyle bir duruma tekrar sebebiyet vermemek ve Türkiye’de gerçekçi bir seçim beyannamesi hazırlanması için çok önceden hazırlanmış program 3 Mayıs’ta açıklanmıştı. Bu seçim beyannamemizde genel anlamda toplumsal onarım ve kurumlar arası barış esas alınmış, üreten ekonomi, işsizlik, yolsuzluk, yoksulluk, terör ve milli birlik konularında detaylandırılmıştır. İnşallah yine iktidarımızda seçim beyannamemizde yazan konularda vatandaşlarımızın sıkıntılarına çare olacağız’’ dedi.

‘’AKP GİBİ HIRSIMIZ İÇİN DEVLETİ VE MİLLETİ AYAKLAR ALTINA ALMAYIZ’’

Öte yandan CHP ve AK Parti mitinglerine değinen Yalçın, şöyle devam etti; ‘’Siyasi partiler miting yapıyor. Sayın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu mitingini yaptı. Miting öncesinde ve sonrasında konuşmalar ve yardımlaşmalarda gayet düzgün bir miting yapıldı. Ama yine korktuğumuz bir şey başımıza geldi. Önceki gün akşam 4 yıl önce AKP mitinginde neler notlar almışım diye baktım. Orada da yazmışım kamu binaları işgal edildi, kamu görevlileri miting alanında kullanıldı, devlet resmen askıya alındı, herkes bir siyasi gibi davranıldı, vatandaşlar evlerinde rahatsız edildi, otoparklardan yıllardır bekleyen arabalar çektirildi, kamu binalarına AKP bayrakları asılmış diye not almışım. Önceki gün bunun biraz dozajını artırarak devam ettirdiler. Önceki gün öğlen saatlerinde güzergâh üzerinde MHP’nin billboardlarının kaldırılması istendi. Sebebini sorduğumuz da Sayın Başbakanın 17 Aralık ve süreçle alakalı billboardları görmek istemediğini söylediler. Biz bunun yasal hakkımız olduğunu söyleyince mahkeme kararı aldılar. Hatta bir ara haber geldi son zamanlarda kendilerine ak deyip de kapkara leke süren gençler tarafından o billboardlara zarar verilmeye çalışıldı. Ama biz ne AKP gibi böyle devleti ve milleti hırsımız için ayaklar altına alan bir partiyiz ne de bir ikbal peşinde gençlerimizi bir yere sürükleyecek bir partiyiz. Sonra bizim billboardlar kapatıldı.

‘’ÖNCEKİ GÜN RECEP TAYYİP ERDOĞAN KANUNLARI DEVREYE GİRDİ’’

Miting süslemelerinde daha önce yapılan güvenlik toplantılarında siyasi parti genel başkanları geldiğinde nerelerin süsleneceği bellidir. Ama İstasyon Caddesi dahil her yer AKP bayraklarıyla donatıldı. Bir ilin bağımsızlığı sadece Türk bayrağıdır. Daha 1,5 metre gibi yakınlıkta bayrak asılıyordu. Vilayetin kapısının önüne AKP bayrağı asıldı. Bunun AKP’lilere de faydası olmaz. Yarın vah diyecekler ama iş işten geçecek. İmam Hatip Lisesi öğrencilerini okul müdürü göndermek istemiyor. Vatandaşın biri mesaj atıyor muhtemelen sendika temsilcisi; ‘Müdür kim oluyor! Milli Eğitim Müdüründen izin alındı’ yazıyor. Lise öğrencilerinin siyasi partilere girmek, üye olmak, faaliyette bulunma hakkı var mıdır? İlgililere buradan soruyorum; ya izinlerini açıklasınlar ya da bu saatten sonra herkes siyaset yapabilir diye müsaade etsinler. MHP olarak bizim bilmediğimizi mi sanıyorlar? Ama önceki gün resmen ileri demokrasi devreye girdi. İleri demokrasi denilince Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan kanunları geçiyor. 1,5 saat ne kadar kaldıysa anayasa, yasalar bir kenara kondu sadece AKP istekleri yerine geldi. Bizim bu yapılanlara karşılık veremeyeceğimizi mi düşünüyorlar. Bizi başkalarıyla karıştırmasınlar. Ama 7 Haziran seçimleri amacına uygun devam etmeli. Biz iktidara geleceğiz. İktidara gelince o dosyalar tek tek açıklanacak hepsi hesap verecek. Türkiye’de bu iktidarın sadece değişmesi gerekmiyor, hesap vermesi de gerekiyor. İlçelerden kimleri getirdiklerini biliyoruz. Birçoğu bizim yanımıza uğradı. Hangi petrolden mazot alıp da insanları gönderdiklerini biliyoruz. Bu siyasi nezaket değildir. Siyasetin içine her şeyi karıştırıyorlar.

‘’400 MİLYON ZARAR VAR ÇIKIP BAŞBAKANA 30

MİLYON TL GÖNDERDİK DEDİRTİYORLAR!’’

Sayın Başbakanın konuşmasını dinledim. 3 dönemdir gelip aynı şeyi söylemişler. Bir de milletin gözüne baka baka biz cek, cakla uğraşmayız diyor. Hızlı tren, teşvik, Dereboğazı, 2. OSB, Eğirdir Gölü her seçimin gündemi değil mi? Zirai don için 30 milyon TL göndermişler. Utanç verilecek bir durum. Ben AKP yöneticisi olsam utanır söylemem. 400 milyon zarar var, 30 milyonu çıkıp Başbakana söylettiriyorlar. Ama hemşerilerimiz üzülmesin. Zarar gören bir ağaç dahi olsa 7 Haziran’dan sonra MHP iktidarında yerine dikilecek. Biz ayakkabı kutularından alıp sahiplerine dağıtacağız.

‘’ÇOK ŞÜKÜR DEMİREL’İ YUHALATMADI’’

Sayın Başbakana bir not vermişler. Said’i Nursi’ye Isparta’da herkes saygı duyuyor. Ama uçağını indirdiği Süleyman Demirel Havalimanı, geldiği yolu ve 72 bin öğrenci var diye övündüğü üniversiteyi yapan Süleyman Demirel’i ağzına almıyor. Nedir bunların düşmanlığı anlamış değilim. Ama çok şükür ki önceki gibi bu dönem yuhalatmadılar. Belki gerekli izin gelmedi.

‘’SAYIN BAHÇELİ; ŞEREF VE HAYSİYET KONUSUNDA KENDİNE DE AĞASINA DERS VERMİŞTİR’’

Devlet Bahçeli’yi Osmaniye de yuhalatmadım diyor. Bahçeli’de Davutoğlu’nda olmayan her şeyin onda olduğunu herkes bilir.  Önce kendi oturduğu makamın muktediri olamayan bir Başbakan, kendi bakanlarını millet başka yerde topluyor geliyor burada siyasi ahlak dersi veriyor. Önce siyasi edebi öğrenmesi gereken kendileri değil mi? Sayın Genel Başkanımıza yönetim şekliyle ilgili her siyasi partinin söyleyecek bir şeyi vardır. Ama şeref ve haysiyet konusunda kendisine de ağasına da kaç kez ders vermiş bir genel başkana bu şekilde konuşmasını uygun bulmuyorum.

‘’BU SEFER ISPARTALI SİZİN YALANLARINIZA İNANMAYACAK’’

Sayın Başbakandan bekliyordum; Dereboğazı yolu 2015 Eylül’de ihaleye çıkacak. Çıkacak mı? Hayır. Hızlı tren yapılacak, nereden yapılacak? Antalya, Burdur, Isparta diyorlar. Isparta’nın neresinden geçiyor? Burdur’dan geçiyor. Dünyanın her yerinde havalimanlarıyla tren istasyonları entegre çalışır. Bunu bilmek için başbakan olmaya gerek yok. Bizim hazır güzergahımızı değiştiriyorlar, Burdur’un öbür tarafı İnsuyu tarafından hızlı tren geçiyor. Isparta’ya hızlı tren mi gelmiş oluyor şimdi? 62 gölet yaptık diyor. Bunu nasıl başbakana söylettirirler anlamış değilim. Bunların döneminde tamamlanan gölet sayısı 5’tir. Hiç baraj yapılmamıştır. Onlar sanıyor ki biz anlatırız Ispartalı dinler. Ispartalı bu dönem dinlemeyecek ve gerekeni sandıkta yapacaktır. Biz iktidarımızda Isparta’nın kaybettiklerini geri getireceğiz. Yatırım konusunda Isparta Belediyesi’ni eleştireceklerine gelip örnek alsınlar. Gelip biraz ders alsınlar.’’

BAHÇELİ CUMA GÜNÜ SAAT 14.30’DA ISPARTA’DA OLACAK

Bu arada MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin programı hakkında da kısa bilgi veren Yalçın, ‘’15 Mayıs Cuma günü sayın genel başkanımız saat 14.30’da hükümet meydanında açık hava toplantısı, miting yapacak. Bizi destekleyen insanların yanında tüm Ispartalı hemşerilerimizi projelerimizi dinlemek üzere sayın genel başkanımızın bulunacağı toplantıya bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 801 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...