“Çalışmalar desteklenmeli”

15 Mayıs 2015 16:10

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili 1.sıra Adayı Nuri Okutan, memleketi Eğirdir İlçesi’nde seçim çalışmalarını sürdürdü. 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla ilk önce Sağlık Ocağı ve Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi’ni ziyaret eden ve çalışanlara karanfil hediye eden, günlerini kutlayan  MHP Milletvekili adayı Nuri Okutan, ayrıca Eğirdir Eğitim Gönüllüleri tarafından düzenlenen kermese katıldı.

Doğduğu memleketi Eğirdir İlçesi’nde yoğun bir ilgiyle karşılanan Nuri Okutan, SDÜ Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu öğrencileri tarafından düzenlenen Engelsiz Yaşam Günü’ne katıldı.

Orman Fidanlık Müdürlüğü’nü ziyaret eden ardından Çaybaşı Mevkii’nde hemşehrileri ile buluşan Okutan, vatandaşların sıkıntılarını dinledi ve iktidarlarında toplumun her kesiminin rahat bir nefes alacağını söyledi. Eğirdir Sanayi Sitesi’ni de gezen burada sanayi esnafıyla bir araya gelen Nuri Okutan’a esnaf “Artık mevcut iktidardan umudumuzu kestik ve bunun gereğini 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde sandığa yansıtacağız” dediler.

Yoğun bir çalışma temposuyla güne devam eden MHP Milletvekili Adayı eski Vali Nuri Okutan, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ile Meyvecilik Araştırma Enstitüsünü de ziyaret etti.

Ziyareti sonrasında özellikle elma ile su ürünleri hakkında görüşlerini dile getiren MHP Isparta Milletvekili 1.sıra Adayı eski Vali Nuri Okutan, elma üretiminin Türkiye’de önemli bir kısmının Eğirdir İlçesi ve çevresinden karşıladığını hatırlatarak, “Elmamız çok yüksek kalitede bütün unsuları taşımakla pazarlamada sıkıntılar yaşanmaktadır” dedi. Ambalajlama ve sunumum da sıkıntıların bir parçası olduğunu kaydeden Okutan, paketleme tesislerini destekleyeceklerini ve ihracata yönelik teşvik sisteminin de çalıştırılması gerektiğine değinerek, elmacılığın hak ettiği teşviki alması gerektiğine dikkat çekti.

Su Ürünleri Araştırma İstasyonu’nun yapmış olduğu çalışmaları önemsediğini aktaran Okutan, “Burada yapılan çalışmalar desteklenmeli” derken, su ürünlerinde Türkiye ihracatının önemli noktasını Göller Bölgesi’nin karşıladığını ve önemli bir gelir elde edilirken, şu anda bu işlerle ilgilenenlerin ise yüzde 90’ının ise işsiz kaldığını belirtti.

 

Bu haber 569 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...