JATA yöneticileri Antalya için çalışacak

6 Kasım 2012 17:46

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) turizm potansiyelinin Japonya’da tanıtılması amacıyla Antalya Valiliği ile birlikte Antalya’da ağırladığı, turizm sektörünün kurum ve kuruluşlarının yetkilileriyle buluşturduğu Japonya Seyahat Acentaları Birliği (JATA) Yönetim Kurulu üyeleri, tarihi ve doğal güzellikleri gördü, yöresel yemekler ile Yörük çadırında hayatlarında ilk defa gözlemeyi tattı. Hayran oldukları tarihi, doğal güzellikleri ile yöresel tatların Japon turistler için cazip destinasyon oluşturduğunu ve bunun için işbirliği içinde çalışacaklarını belirterek “Daha önce Antalya hakkında bu kadar bilgi sahibi olmadığımız için şaşırdık” ifadesini kullanan JATA Yönetim Kurulu üyeleri, Antalya’dan ayrıldı.

Belek’te golf sahalarını inceleyip golf oynayan, tarihi dokusu ile destinasyonuna hayran kaldıkları Kaleiçi’ni gezen JATA Yönetim Kurulu üyeleri, Aspendos ve Phesalis, Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı, Tahtalı Dağı zirvesi, Kemer Yat Limanı ve Yörük Parkı’nı da gezdi. İlk görmek için çok heyecanlı olduklarını söyledikleri Aspendos Antik Tiyatrosu’nu gezen ve tarihi basamaklarda bol bol fotoğraf çeken JATA üst düzey heyeti, Phesalis Antik Kenti’ni de hayran kaldıklarını ifade etti.

İLK KEZ GÖZLEME TATTILAR

Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı ile teleferikle çıktıkları Tahtalı Dağı’nın zirvesinden çevreyi seyreden JATA heyeti, Kemer Yat Limanı ile Ayışığı Koyu’na geçti. Açık hava müzesini kimliğindeki Yörük Parkı’nı gezen JATA Yönetim Kurulu üyelerine, Cemal İyicil Yörük kültürü hakkında bilgi verdi. Yörük Çadırı’nda yorgunluk atan JATA yöneticileri, peynirli, patatesli, ıspanaklı gözlemeler ile ayranlarını yudumladı ve hayatlarında ilk kez tattıkları gözlemeyi çok beğendiklerini söyledi.

JATA Yönetim Kurulu üyeleri, Avrupa’nın en lüks otellerinden Mardan Palace’ın onurlarına verdiği akşam yemeğine de katıldı. THY’nin Antalya Satış Müdürü Ömer Durna’nın da katıldığı yemek öncesinde oteli ve odalarını gezen JATA üst düzey heyeti, Türk mutfağının örneklerinden oluşan akşam yemeği ve konaklama tesislerinin kalitesinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

BAKA’nın Antalya’ya getirdiği JATA Yönetim Kurulu üyeleri, tarihi ve doğal güzellikler ile yöresel tatların cazip destinasyon oluşturduğunu belirtti. Japonya’ya döndükten sonra Antalya’yı içeren tur programları için daha çok çalışmak ve işbirliğini geliştirmek istediklerini belirterek “Daha önce Antalya hakkında bu kadar bilgi sahibi olmadığımız için şaşırdık” ifadelerini kullanan JATA yöneticileri, (4 Kasım) İstanbul’dan ülkelerine Japonya’ya dönmek üzere Antalya’dan ayrıldı.

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...