‘’8 yılda oylarımızı yüzde 400 artırdık’’

16 Mayıs 2015 10:09

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, görev yaptığı 8 yılın değerlendirmesini yaptı. MHP’nin oylarını bu süre içinde yüzde 400 artırdıklarına dikkat çeken Korkmaz, AKP Milletvekilleri Bilgiç ve Özel’i de hedef aldı. Korkmaz, ‘’Son derece yetersiz ve beceriksizler’’ dedi.

Kendine 23 ve 24. dönem yetki verilen ve 7 Haziran’da da görev süresi dolacak olan MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, geride kalan 8 yılın değerlendirmesini yaptı. Aynı zamanda yine bu süreç içinde AK Parti Milletvekillerinin de karnesini çıkaran Korkmaz, önemli açıklamalarda bulundu.

‘’BENİ VEKİL YAPAN YA DA GÖSTERMEYEN İRADEYİ TARTIŞMANIN ANLAMI YOK’’

25. dönem milletvekili adaylığı için başka arkadaşlara şans tanındığını belirten Korkmaz, ‘’Beni 2 dönemdir Isparta’da milletvekili olmamı sağlayan irade, o zaman ne kadar doğruysa şimdi de bu iradeyi tartışmanın anlamı yok. Saygıyla karşılamak gerekiyor. MHP bir dava partisidir. CHP, cumhuriyetin kuruluşuyla özdeşleştirilen ve sistemimizdeki en kıdemli parti diyelim. Ama MHP 46 yıllık geçmişiyle hele hele manevi köklerine dayanan prensiplerine oturan büyük bir dava. Bu dava şahıslarla anılmaz. MHP’de Nevzat Korkmaz gider başka arkadaşlar gelir. MHP Isparta’da daha önce aldığı mesafeyi daha ilerilere taşımak üzere 7 Haziran seçim sürecine devam ediyor. Biz de elimizden geldiği kadar bu kutlu yürüyüşe destek olmaya çalışıyoruz’’ dedi.

‘’8 YILDA ISPARTA’DAKİ OYLARIMIZI YÜZDE 400 ARTIRDIK’’

Öte yandan aktif siyasete 2007’de girdiğini ve 2015’e kadar olan süreci değerlendiren Korkmaz, şunları söyledi; ‘’MHP’nin 2000’de aldığı oy 22 bin 500 civarındaydı. Ben dipte aldım demek istemiyorum. Bunlar şartların getirdiği oylardır. O ana kadar MHP’ye oy veren büyüklerimi saygıyla anıyorum. 22 bin 500 oyla alındı en son seçimlerde yerel seçimlerde 88 bin oya çıkartıldı. Yüzde 400 civarında MHP oylarında artış oldu. 2 dönem Isparta belediyesi kazanıldı. Hiç alınamayacak denilen büyük ilçe Yalvaç kazanıldı. En son 2011 seçimleri 2014 yerel seçimleri kıyaslandığında oy artışının yüzde 80 olduğu görüldü. Türkiye’de bunun benzeri yok. Yerelde teşkilatlarımızla birlikte bu davaya gönül vermiş kardeşlerimizle, seçilmişlerle birlikte MHP bir noktaya getirildi.

‘’ISPARTA HALKI BU TÜR SÜFLİ, DAYANIKSIZ, İNSAN AKLIYLA

ALAY EDEN SİYASET BİÇİMİNE PRİM VERMEYECEK’’

Muhalefet de iktidarın icraatlarında kendisini uyarma görevi üstlenmiştir. Herhalde bu arkadaşlarımız şöyle bir yol seçtiler ki; Isparta’ya 8 yıldır şunları yaptı demek yerine muhalefet vekili Nevzat Korkmaz şunları yapamadı demeyi seçmiş. Son derece süfli bir siyaset biçimi oluşturmaya çalışıyorlar. Bu arkadaşlarımız siyasal süreci tam okuyamıyorlarsa halkı kandırmaya yönelik gayretlerdir bunlar. Ben muhalefet milletvekili olarak iktidarı eleştirme ve uyarma vazifesini yerine getirdiğimi düşünüyorum. İktidar partisi milletvekilleri olarak hem Bilgiç Bey hem de Özel Bey 8 yıldır neler yaptığını anlatmak durumundalar. Belki etrafındakileri kandırabilirler. Ama Isparta halkı bu tür süfli, dayanıksız, insan aklıyla alay eden siyaset biçimine prim vermeyecek.  Sahada görülüyor ki insanların içine çıkacak durumları yok. Vatandaştan aldıkları temsil yetkisini nasıl kullandıklarına dair haklı açıklamaları yok. Kendi sorumluluklarının farkında olsunlar. Millete, özellikle Isparta halkına 8 yıldır neyi yapabildiklerini anlatsınlar. Görevleri benim ne yaptığımı anlatmaları değil Isparta’ya ne verdiler, çıkıp onları anlatsınlar. Nevzat Korkmaz, Isparta halkının kendisine verdiği muhalefet görevini yaptı. Demek ki ne kadar etkili olmuşuz ki bakın listeler de yokuz halen ismimizi telaffuz ediyor. Artık milletin zekâsıyla alay etmeyin ne yaptıysanız onu anlatın.

‘’BİLGİÇ VE ÖZEL SON DERECE YETERSİZ VE BECERİKSİZ’’

13 yıldır AKP iktidarı döneminde Isparta küçülen illerden biri oldu. Nüfusu yüzde 20 azaldı. 96 bin insanı yakın illere iş bulma ya da daha iyi yaşam koşullarıyla göç etti. Isparta, işsizlik açısından işsizlik 2’ye katlandı. Faal işyeri sayısı 11.395, kapanan işyeri sayısı 14.324. Rakamlar açılan birçok esnafın kepenk kapattığını görüyor. Takipli borç 2007’de 9 milyon lira, 2014 yılında 105 milyon lira. 1 icra dairesinden 3 daireye dönülmüş. Zenginlik sıralamasında 81 ilden 67’inci sıradayız. Kişi başına yapılan kamu yatırımlarında 70’inci sıradayız. Bu rakamlara bakıldığında Isparta’da işlerin iyi gitmediği görülüyor. Müsebbibi kimdir? Müsebbibi Türkiye ekonomisinde Isparta’ya düşen payı, Isparta’ya getirme konusunda son derece yetersiz ve beceriksiz kalan Isparta milletvekilleridir.

‘’BU ZİHNİYETTEKİ İNSANIN OLUMLU ANLAMDA

HİZMET GETİRMESİ BÜYÜK BİR BAŞARI OLUR’’

Biz şu kadar oy aldık biz bunu yaparız kimseye de ihtiyacımız yok diyorlar. Biz Korkmaz’ın vagonuna binmeyiz diyerek bunu açıkça söyledi Isparta’nın 105 bini sana oy verdiyse son seçimlerde 88 bin kişi MHP’ye oy vermiş. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünü ağızlarından düşürmeyen bu zevata bunu hatırlatmak istiyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız çoğunluğundur demiyor ki, milletindir diyor. Bunlar bunu kabullenmediler. Bu zihniyetteki insanın olumlu anlamda hizmet getirmesi büyük bir başarı olur.

‘’MUHALEFETİN HAKKINI TESLİM ETMEK GEREKİR’’

Eğer bugün Isparta, 2.üniversiteyi istiyorsa, Dereboğazı yolunu, Konya yolunu, istiyorsa, hızlı treni talep ediyorsa bunları gündemde tutan ve sık sık gündeme getiren muhalefetin hakkını teslim etmek gerekir. İktidar bunları gündeme getirmez. Bunlar konuşuluyorsa bugün bu muhalefetin eseridir. Isparta’nın hakkını verin Isparta’ya. Burdur ve Afyon kendini 3’e katlamış. Biz talep etmişsiz ama iktidar yapmamış. 2011’de 2 Haziran’da hükümet meydanında Recep Tayyip Erdoğan ey Ispartalılar size müjde veriyorum diyerek ne söylüyorsa, 4 yıl sonra Ahmet Davutoğlu benim oğlan mektep okur döner döner yine okur misali aynılarını söyledi. Bugüne kadar sen yapmamışsın şimdi sandık görülmüş, çıkmış Isparta halkına sen bana çuval çuval oy verdin 3 dönemdir yapmadım, 4. dönem yapacağım demesinin inandırıcılığı olabilir mi? Ben verilen sözlerin yapılmadığını belirterek Ispartalı kardeşlerimizin takdirine sunuyorum. Sadece oğlu Erdoğan’ın elinde 11 tane Isparta var. Onlar konuşur biz yaparız sözünden çıkardığım şu; biz ne yaparsak kendimiz için yaparız. Bu rakamları Ispartalının alıp önüne düşünmesi lazım.

‘’BUNDAN SONRA SANAT VE AKADEMİK HAYATLA UĞRAŞACAĞIM’’

Milletvekilliğinden emekli oldum. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Politika ve Sanat üzerine doktora yapıyorum. Biraz sanatla uğraşacağız biraz akademik hayatımız olacak. Sen siyaseti bıraksan siyaset seni bırakmıyor. Allah beynimize düşünme gücü verdiyse ölene kadar siyaseti izlemeye devam edeceğiz. 7 Haziran’a kadar gayretlerime ve bu çalışmaya devam edeceğim. Ben milletvekili olduktan sonra ülkücü olmuş değilim. Ortaokuldan beri bu yolun neferleriyiz.’’

 

Bu haber 771 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...