Mırık, Başkan oldu

6 Kasım 2012 17:52

Isparta Kent Konseyi Gençlik Meclisi Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Isparta Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Gençlik Meclisinin yeni Başkanı ve Yürütme Kurulu seçildi.

Isparta’daki gençlerin yerel yönetimlerde söz sahibi olabilmeleri, sorun ve önerilerini özgürce konuşabilecekleri bir yapılanma olan gençlik meclisi, geçtiğimiz cumartesi gerçekleşen toplantıda yeni başkan ve yürütme kurulunu seçti. Konuşmada ilk sözü Gençlik Meclisi Başkanı Raşit Acar Aldı. Kent Konseyi Ve Gençlik Meclisi hakkında bilgiler veren Acar, Geçmişteki Çalışmalarından bahsetti. Daha sonrasında yapılacak olan yürütme kurulu ve başkanlık seçimlerini yönetmek için Divan kurulunun seçim işlemine geçildi. Delegelerin yeterli çoğunluğunun oylarını alması ile Divan Başkanlığına Raşit Acar ve kurula da Nihal Yakut ve Alparslan Yıldırım seçildi. Öncelikli olarak delegelerin önerisi üzerine 7 olan yürütme kurulundaki üye sayısı yapılan seçimle daha fazla kesimi temsil etmesi için 20’ye yükseltildi. Sonrasında Yürütme Kurulu seçimine geçilmeden önce Divan Başkanı ACAR delegelerin 20 kişilik yürütme kurulu aday listelerini tamamlamaları için toplantıya ara verdi. Verilen aranın hemen ardından başlayan toplantıda Divan’a Yürütme Kuruluna Aday 20 kişinin olduğu bir tek liste sunuldu. Adayların kendini tanıtması süreci sonrasında yapılan oylamada 20 farklı kurumun gençlik temsilcisi Gençlik Meclisi Yürütme Kuruluna Seçildi. Akabinde Divan Kurulu’na Başkan adaylarının dilekçelerini vermesi için delegelere ek bir süre verildi. Verilen sürenin sonunda SDÜ Tarih Topluluğu Başkanı Burak Kazım Mırık adaylığını açıkladı ve tek aday olarak seçime girdi. Kendini tanıtmak için yapmış olduğu konuşmada doğma büyüme Ispartalı olduğunu söyleyen Mırık öğrenci kulupleri ,öğrenci konseylerini ve gençlik meclisi gibi yapılanmaların içinde bulunduğunu kurumları yakından tanıdığını , öncesinde yaptığı çalışmalardan bahsetti ve bütün Isparta’da yaşayan gençlerin hakkını savunacağını bunun için göreve talip olduğundan bahsetti.Son olarakda birkaç kişi aday olsaydı seçim daha renkli olacaktı ‘’ dedi.

Yapılan seçimde 80 delegenin 75’inin oyunu alan Burak Kazım Mırık Gençlik Meclisi Başkanlığına Seçildi. Seçim sonrasında bir kez daha kürsüye gelen Mırık ‘’genel kurulumuza katılan destekleyen desteklemeyen herkesten Allah razı olsun teşekkür ederim dedi. muasır medeniyetler sıralarına yükselmek için öncelıkle milli ve maveni değerlerimizin ön plana çıkarılması , milletini , tarihini , dinini bilen bilinçli bir gençlik oluşturulması gerektğini kaydetti. 8 tane çaşışma gurubunun bulunduğunu ve yürütme kuruluyla birlikte aktif olarak çalısacak 100 gencin olacağını kaydetti.Rektör Hocamız Prof.Dr Hasan İbicioğlu’nun göreve geldiği ilk günden beri şehir üniversite iş birliği anlayışına katkı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ve bu konuda rol üstlenmek istiyoruz dedi ‘’

ISPARTA KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ YÜRÜTME KURULU

EMRE ÖZDEN

EMRE BULGURCU

FERDİ ABKUŞ

ÇİLEM DEMİRAY

MEHMET ŞAHİN

GÖKHAN ÇOŞKUN

FATİH SÜLEYMAN BİÇER

HALUK GÜRSOY

OSMAN ŞEN

ŞERİF SANCAKTAROĞLU

SERKAN ŞENGÜL

SAMET GÜNEŞ

MEHMET KARAGÜLLE

NİHAL YAKUT

ALPARSLAN YILDIRIM

MEHMET CAN SÖNMEZ

ERSİN UÇAN

CÜNEYT AYTEKİN

NURETTİN AYDIN

GÖKHAN SAFA KILIÇKAYA

 

Bu haber 1232 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...