MYO projeleri dolu dolu geçiyor

18 Mayıs 2015 15:52

Tarihi zenginliğini geçmişten alan Eğirdir, Eğirdir Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin hazırladıkları projeler ile kendinden söz ettirmeyi sürdürüyor.

İlçemiz kültürüne derin izler bırakmaya çalışan yüksek okul öğrencileri yeni yeni projelerle yaratıcılıklarını ortaya koyarak üretici insan profili çizmeye devam ediyorlar.

Bu projelerin içinde en çok ilgi gören alan ilkokul öğrencilerine dönük eğitim çalışmaları…

“Kitabını Sen Yaz”, “Köy Okullarına Yardım”,  “Okunmuş Kitap Toplama”, “Eğitici Basamak” gibi proje çalışmalarının hayata geçirilmesi ilkokul öğrencileri üzerinde olumlu izlenimler yaratıyor. Böylece minik öğrencileri topluma kazandırma amaçlı çalışmalar yerini bulurken Eğirdir Belediyesi de MYO öğrencilerine her türlü katkıda bulunarak kültür çalışmaları projelerinin daha etkin hale gelmesine yardımcı oluyor.

MYO  İnsan Kaynakları Bölümü ikinci sınıf  öğrencilerinden Ayşe Nur Dinçer ve Nihat Kumral’ın Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdikleri, “Okuduğunu Resmet” projesi ilkokul öğretmenlerince beğenildi. Görüşlerini aldığımız öğretmenlerin, “Bu tür proje çalışmalarından son derece memnunuz. Öğrencilerimiz ağabey ve ablalarının yaptıkları çalışmalara katılarak kişiliklerinin gelişmesine yardımcı oluyorlar. Ayrıca okuduğunu ve gördüğünü anlamaya dönük bu tür çalışmaların devamını da istiyoruz.” şeklinde ortak düşüncelerini dile getirdiler.

Aynı okulda İnsan Kaynakları Bölümü öğrencilerinden Betül Aygün ve Nur yılmaz’ın birlikte hazırladıkları, “Eğitici Basamak” çalışmasında merdiven basamaklarına İngilizce yazılan  dikkat çekici cümleler de anlamına ulaşmış görünüyor.

Proje çalışmalarında yardımlarını esirgemeyenlere teşekkür eden MYO öğrencileri, bundan sonra da insan odaklı çalışmaların ne denli önemli olduğunu unutmayacaklarını söylediler.

Bu haber 631 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...