Kirişleri yerleşiyor

6 Kasım 2012 17:54

Isparta Belediyesi tarafından ihalesi 1 Haziran 2012 tarihinde yapılan ve 17 Temmuz 2012 tarihi itibariyle inşaatına başlanan Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryeri ve Fuar Alanı çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Pazaryerinin yanı sıra fuar, festival ve büyük organizasyonlara da evsahipliği yapabilecek olan 8 bin metrekarelik kapalı alana sahip binanın45 metregenişliğindeki tek açıklıklı kirişlerin montajına başlandı.

Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryeri ve Fuar Alanı’nda sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, inşaatın bitim süresinin 15 Aralık 2012 olduğunu hatırlatarak, “Bu tarihten 15-20 gün öncesinden çalışmalar tamamlanacak. Yani inşaat yapım süremiz kısalıyor. Yaptığım teknik incelemede45 metretek açıklıklı kirişlerin yerlerine yerleştirilmesi hatasız olarak devam ediyor. Kirişlerin yerleştirilmesinin hemen ardından çatı kapatma işlerine geçilecek” dedi.

Çalışmalardan ve normal süresinden önce inşaatın bitirilecek olmasından dolayı mutlu olduğunu aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, alanın güzel bir çalışmanın neticesi olacağını belirtti. Problemsiz bir şekilde çalışmaların sürdüğünü ve pazaryerinin şimdiden Isparta halkına hayırlı olmasını dileyen Başkan Günaydın, “Tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacak olan bu Pazar alanımız şimdiden halkımıza hayırlı olsun. Bundan sonra esnafımız, kışta, karda, çamurda, yağmurda iplerle brandalarla uğraşmayacak. Aynı şekilde halkımızda daha rahat bir alışveriş imkânına ulaşacak. Tekrar bu projemizin Isparta halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

8 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan ve 1 Haziran 2012’de ihalesi yapılarak inşaat çalışmalarına 17 Temmuz’da başlanan Davraz Mahallesi Kapalı Pazar Yeri ve Fuar alanı maksimum 18, minimum11 metreyüksekliğe sahip. Yine maksimum 75 minimum45 metregenişliğine sahip, Avrupa Birliği müktesebatına uygun, doğal ve elektrikli aydınlatma özelliğine sahip bu alan aynı zamanda fuar, festival ve büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek.

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...