Böcüzade parkı ile eski özel idare alanı takas ediliyor

18 Mayıs 2015 16:04

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski İl Özel İdare alanı ile Böcüzade Parkı arasında yapılacak olan takasın birkaç güne kadar sonlandırılacağını açıkladı. Günaydın, eski İl Özel İdare alanına yapılacak olan otopark inşaatına da hemen başlayacaklarını duyurdu.

Isparta Belediyesi ile İl Özel İdare arasındaki arsa takasında sona gelindi. Bilindiği üzere Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski İl Özel İdare binasının bulunduğu alana otopark yapmak istediğini açıklamış ve İl Genel Meclisi adına Başkan Ali Bolat da alana karşılık Böcüzade Parkı’nı istemişti. Ancak arada fiyat farkı çıktığı için takasta görüşmeler tıkanmıştı. İl Genel Meclis Başkanı Bolat bu kez Böcüzade Parkı’nın bir kısmını talep ederek çözüm için bir adım daha atmıştı.

‘’KONUYU ÇÖZECEĞİZ’’

Bu gelişmelerden sonra Belediye Başkanı Günaydın, konunun çözülmesi için talimat verdiğini belirterek, ‘’Şuanda yoğun bir şekilde çalışılıyor. Başkan Yardımcısı Akif Aslan başta olmak üzere 2-3 arkadaşı görevlendirdim.  Bir iki oturum yaptılar. Görüşmeler iyiye gidiyor. Karşı taraf 2 dönüm fazla alabilir miyim peşinde. Bu olur ve normaldir. Buna üzülmüyorum. İkisi de benim devletim. İkisi de Isparta’da kalacak. Arkadaşlara yardımcı olun dedim. Görüşmeler birkaç güne biter. Netleştikten sonra komisyon raporu Meclise gelecek. Onları kamuoyuna duyuracağız. İhalesini de hazırladık. Park yeri geç kaldığı için ayırdık onu. Kendi başına ayırdık. 1-2 aya kadar ihalesini yapabilirsek oraya da başlayacağız. Belki arkasındaki yerle aynı bitebilir’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 798 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...