Kooperatif Başkanlarına yönelik Eğitim Toplantısı düzenlendi

19 Mayıs 2015 15:19

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından İlimizde faaliyette bulunan tarımsal kalkınma kooperatifi başkanlarına yönelik olarak bir eğitim toplantısı düzenlendi.

İl Müdürlüğü toplantı salonun da düzenlenen eğitim toplantısına İl Müdürü Yener Yıldırım, İl Müdür Yardımcıları Dr. Said Bilginturan ve Önder Kaplan, Şube Müdürleri, ilgili personeller  ve İlimizde faaliyet gösteren çok sayıda kooperatif yöneticisi katılmıştır.

İl Müdürü Yener Yıldırım tarafından yapılan açılış konuşmasında; İlimizdeki tarımsal örgütlenme durumu hakkında bilgi verildikten sonra, kooperatiflerin, sıradan faaliyetlerin dışına çıkarak, ortakları tarafından üretilen hammadde niteliğindeki ürünlerin ara ya da nihai ürün haline getirilerek katma değer yaratılması ve bu şekliyle pazarlanmasının hedeflenmesi gerektiği vurgulandı.

Toplantıda; kooperatif başkanlarının yönetim ve iletişim becerilerinin geliştirilmesinin hedeflendiği üç oturumluk bir eğitimin ardından, gerçekleştirdikleri faaliyetler ile son yıllarda kendinden söz ettirmeye başlayan S.S. Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük tarafından kooperatiflerinin başarı hikayesi ve faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Bu haber 578 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...