‘’Ucuz konutu Günaydın istemiyor ama biz yapacağız’’

19 Mayıs 2015 15:35

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ilimizin tüm mahallelerinde sorun tespit çalışması yaptıklarını ve yeni dönemde çözüm üreteceklerinin sözünü verdi. Bilgiç, özellikle kentsel dönüşüm ve ucuz konut üzerinde önemle duruyor.

AK Parti Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Süreyya Sadi Bilgiç, ilimizin 41 mahallesinde kapsamlı bir çalışma yaparak vatandaşların isteklerini, taleplerini ve şikâyetlerini topladıklarını açıkladı. Çıkan sonuçların hemen hemen aynı olduğunu ve çözüm için yeni dönemde hemen harekete geçeceklerini belirten Bilgiç, şu analizi yaptı:

‘’İSTEYENİ UCUZ KONUT SAHİBİ YAPMAK İSTİYORUZ’’

‘’Akkent Mahallesinde vatandaşlarımızı ucuz konut sahibi yaptık. Modern bir yaşam alanı oluşturduk. Yeni TOKİ projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Ama Isparta Belediyesi'nin direnci ile karşı karşıyayız. Belediye Başkanı Isparta halkının ucuz konut sahibi olmasını istememektir. Örneği Akkent'tir. Yeni projeler yapılmalıdır. Belediye destek vermezse biz hükümetimizin imkânları ile bunu yapacağız.

‘’KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASINDAN HERKES FAYDALANMALI’’

Öte yandan özellikle Anadolu, Ayazmana, Bağlar ve Bahçelievler Mahallerimizde kentsel dönüşüm mutlaka uygulanmalıdır. Hükümetimiz bu yasayı çıkardı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk. Kira yardımı yapıyoruz. İsteyene her bağımsız bölüm için 100 bin TL ucuz faizli kredi veriyoruz. Bu yasadan herkes faydalanmalı. Herkes evini yenilemeli. Isparta Belediyesi bu yasanın uygulanması anlamında ayak sürümektedir. Ama bu yasadan herkes faydalanmalıdır. Yasanın pilot olarak uygulanması gibi bir şey yoktur. Yasa her yerde geçerlidir. Anadolu Mahallesi, şehrimizin modern site tarzı ile bilinen bir yeri. Ama binalar artık eskidi, risk taşıyor. Mahallenin tamamen yıkılıp, yenilenmesi gerekiyor. Bunun için yerel yönetimler çalışma yapmalı. Kentsel dönüşümden herkes faydalanmalı.

‘’İŞSİZLİĞİ GİDERMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’’

Diğer taraftan en büyük sorunlardan biri de işsizlik. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Organize Sanayi Bölgesi'nde doluluk yüzde 100'e ulaştı. 2.OSB'yi yapıyoruz. 2 bin olan istihdamı 10 bine çıkaracağız. Yine şehrimize özel çağrı merkezi getirdik. Şu an 400 kişi çalışıyor. Hedefimiz 1000 kişiye iş imkânı yaratmak. Bizler Isparta'da işsizliği gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Bundan sonra da yapacağız.’’

Bu haber 637 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...