‘’AKP, memur ve işçiyi kapı önüne koymayı düşünüyor’’

19 Mayıs 2015 15:37

Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali Balaban, hükümetin devlet memurlarıyla işçi arasındaki ayrımı kaldırıp yeni bir istihdam modeli üzerine gittiğini ve istediği zaman devlet memurlarını da kapının önüne koyacakları bir sistem üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban, AK Parti iktidarında özellikle son 7 yıldır kamu çalışanlarının ağır baskı altında olduklarını belirtti. Kamu sen olarak ‘’İlkemiz önce ülkemiz’’ düsturuyla hareket ettiklerini fakat üyelerinin buna rağmen istifaya zorlandığını ifade eden Balaban, ‘’Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olduğu zaman bir söylemi var; ‘Türkiye’yi bir anonim şirket gibi yönetmemiz lazım. İşçi memur ayrımını ortadan kaldırmamız lazım.’ Kamu çalışanları adı altında yeni bir istihdam modeli oluşturup istediği zaman devlet memurunu da kapı önüne koymayı düşünüyorlar. Yoksa devlet memurlarına söz geçiremeyeceklerini düşünüyorlar. Bunlarla mücadele ediyoruz.

‘’MİLLİ DEĞERLERİMİZE SALDIRIYORLAR’’

Sıkıntımız çok. Andımız kaldırıldı, İstiklal Marşımızın söyleşiyi değiştirildi. Yakında onu da kaldırmak istiyorlar. Milli değerlerimize saldırı var. 7 Haziran’da tüm üyelerimize söylüyoruz, bunlara bir ders verilmesi gerektiğini, güçlü bir şekilde tekrar iktidara gelirlerse devlet memurlarının geleceği ile oynayacaklarını bildiriyoruz. İnşallah başarılı oluruz’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...