Asırlık çınar vefat etti

6 Kasım 2012 18:00

Eğirdir’de yaşayan tam bir asırlık Tavşanoğlu Eşref Koparan hakkın rahmetine kavuştu. Başkan Özmeral ve Eğirdirli yaşlılar, 101 yaşındaki Tavşanoğlu Eşref Amcayı ziyaret etmişlerdi.

79 yaşındaki Ali Koçal, 85 yaşındaki Mevlüt Kartal, 83 yaşındaki Yusuf Akdurul, 86 yaşındaki Hasan Özkeser, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ile birlikte Eğirdir’de yaşayan en yaşlı insan 101 yaşındaki Tavşanoğlu Eşref Koparan’ı evinde ziyarette bulunmuşlardı.

Tam bir asırlık çınar, eskiden arabacılık yapan Eşref Koparan, “ayaklarım az tutsa yürüyerek çarşılara ineceğim. Ah birazcık tutsa ayaklarım, at koşacağım” demişti. Hatıralarını anlatan Eşref amca, zamanında ekmek olmadığını ve kepek yediğini söylemiş, “ardıçtandır kuyuları diye bir de türkü asıldım mı, ardıçların yaprakları kıpırdardı” diye eskileri anlatmıştı. 

Eğirdir’in en yaşlısı Tavşanoğlu Eşref  dün öğle namazına müteakip Hızır Bey Camiî’nde kılınan cenaze namazı sonrasında Eğirdir Belediyesi Kervansaray Kabristanlığı’nda toprağa verildi. Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral,  “Merhum Eşref Amca’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabırlar dilerim” dedi.

Bu haber 785 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...