‘’Isparta’nın yeni cazibe merkezi Çünür olacak’’

20 Mayıs 2015 16:02

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, üniversite genişleme sahası içerisinde yer alan Çünür halkına ait arazilerin kamulaştırılacak, mağduriyetin giderileceğinin sözünü verdi. Bilgiç, Davraz Mahallesi için de yeni imar çalışması yapılması gerektiğini belirterek ‘’kentsel dönüşüm kaçınılmaz’’ dedi.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yeni dönemde mahallelerde yapılması gereken çalışmaları gözler önüne seriyor. Bilgiç, bu kez Çünür ve Davraz mahallesini gündemine aldı. Isparta’nın yeni cazibe merkezinin Çünür olacağını ifade eden Bilgiç, ‘’Çünür Mahallesi, üniversitemizin yanında olması dolayısıyla çok önemli bir yerleşim yeri. Üniversitemiz ile birlikte gelişen mahallemizde yapılması gerekenler var. Merkezi hükümetin destekleriyle yapılacak yatırımlarımız var, planlanıyor’’ dedi.

‘’ÇÜNÜR GELİŞİM GÖSTERİYOR’’

Çünür’de en büyük sorunun üniversite genişleme sahası içerisindeki topraklarının kamulaştırması olduğunu ifade eden Bilgiç, ‘’Burada kamulaştırmayı biran önce yapıp mağduriyeti gidermek istiyoruz. Halkımızın arazilerinin bedeli ödenecektir. Üniversitemizin gelişimine yönelik projeler ile Çünür de gelişim gösterecek ve şehrimizin cazibe merkezi olacaktır. Yine yeni Çevre Yolu Projesi Çünür'den geçecektir. Bu yatırımı Karayolları Genel Müdürlüğümüz yapacaktır. İlk TOKİ yatırımını Çünür'de hayata geçirdik. Yeni TOKİ projelerini burada yapacağız. Vatandaşlarımız ucuz konut sahibi olacak’’ diye konuştu.

‘’GÜZEL BİR PROJEYİ BURADA HAYATA GETİRECEĞİZ’’

Öte yandan Davraz Mahallesinde artık kentsel dönüşüm zamanı geldiğine dikkat çeken Bilgiç, ‘’Hükümetimizin çıkardığı bu yasa kapsamında Davraz Mahallesi'nin yeniden imarı yapılacak ve halkımız daha iyi yaşam koşullarına kavuşacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bu konuda irade üstlenecek ve bu proje mutlaka hayat bulacaktır. Davraz Mahallesi'nde atıl durmadaki Süleyman Demirel Kültür Merkezi, İl Özel İdaremize devredilmiştir. Güzel bir projeyi burada hayata getireceğiz. Başta Davraz Mahalleliler olmak üzere tüm Isparta bu projeden faydalanacaktır’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...