CHP’li heyet çelenk sundu

20 Mayıs 2015 16:10

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Teşkilatı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene; CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, CHP Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk ve üyeler katıldı.

Çelenk sunumunun akabinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, “Şan ve şereflerle dolu tarihimizin önemli noktalarından 19 MAYIS 1919 un 96.yıl dönümü kutlu olsun. Aziz Vatanımızın işgale uğradığı bir dönemde şanlı Türk tarihinden ve soylu milletimizden aldıkları güçle samsun da bağımsızlık meşalesini yaktıkları o kutlu günün üzerinden 96 yıl geçmiştir. Ancak 96 yılda 19 Mayıs 1919 öneminden hiçbir şey kaybetmemiş aksine zor zamanlarda Türk Milletinin hürriyet aşkının ve sarsılmaz gücünün nişanesi olarak milletimize güç vermiştir” dedi.

Demirkol, “Türk tarihi şanlı zaferler ve fetihlerle dolu bir kahramanlık tarihidir. Aziz Milletimizin tarih boyu büyük devletler kurmuş ve gittiği yerlerde iz bırakan medeniyetler oluşturmuşlardır. Ancak Türk tarihinde bu zaferler fetihler ve büyük medeniyetlerin yanında büyük buhranlar ve sıkıntı dönemleri de vardır. Türk Milleti tarih boyunca böyle buhran dönemlerinde defalarca varlık mücadelesi vermek zorunda kalmıştır.

Milli Mücadelenin başladığı tarihler de böyle sıkıntılı yaşandığı, Türklüğün canına kast eden emperyalizmin aziz vatan topraklarını işgal ettiği bir tarihtir. Ama aziz Milletimiz her döneminde karşı karşıya kaldığı zor ve sıkıntılı dönemleri aşmış kara bulutlar üzerinde dağıtmayı bilmiştir. 19 Mayıs 1919 da Türk Milletinin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir. Mazlum davasında haklı bir milletin zulme eziyete karşı başkaldırısı olan 19 Mayıs soylu milletimizin gurur kaynağı olduğu kadar dünyadaki tüm ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin örnek aldığı asil bir direniş ve bağımsızlık hareketidir. Bu duygu ve düşüncelerle Isparta İl örgütü olarak 19 Mayıs 1919 un. 96. Yıl dönümünde aziz milletimizin ve Türk gençliğinin Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımızla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

DİNÇTÜRK; GENÇLERİMİZ UMUDUMUZ

Gençlerin gelecek için en önemli varlıklar olduğunu vurgulayan CHP Isparta Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk ise;  “Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi ruhunun yaşandığı 19 Mayıs 1919’da olduğu gibi, büyük istiklal mücadelesinin 97. yılını yine coşkuyla kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşımıza giden yolu açan ve o yolda kararlılıkla yürüyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile onun yol arkadaşlarını şükran duygularımla anıyor, umudumuz olan gençlerimizin bayramını kutluyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Bu haber 688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...