281 motosiklet, 306 araç trafikten ‘men’

6 Kasım 2012 18:03

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 01  Eylül -31  Ekim  2012 tarihleri arasında yapılan denetimlerde; 7450 araç kontrol edildi. Denetimler  neticesinde; 281Motosiklet, 306 Araç tescilsiz ve gürültü kirliliğine neden oldukları tespit edilerek trafikten men edilerek, alkol kontrollerinde ise 45 araç sürücüsünün ehliyetine el konuldu.

Ayrıca, eğitim alanında yapılan çalışmalar çerçevesinde de, 39 okulda 2071  öğrenciye görsel ve pratik  trafik  semineri verildi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, “Vatandaşlarımızın trafiğin yaşamsal kurallarına uyma konusundaki hassasiyetleri  ve  denetimlerimize gösterdikleri destek ilimizdeki huzur ve güven ortamının devamını sağlamak amacıyla azim ve kararlılıkla çalışan personelimize güç verecektir” dedi.

Or açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Vatandaşlarımızın ilimiz karayollarında güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, ilimizde meydana gelen trafik kazalarını azaltmak, trafik kazaları nedeniyle meydana gelen can kaybını ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla özellikle hız, alkol, emniyet kemeri, tescilsiz ve sürücü belgesiz araç ve motosiklet kullanımı gibi denetim konularında Emniyet Müdürlüğümüz çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir.

Trafikte denetimin temel amacı sürücülerde davranış değişikliği yaratmaktır. Çünkü trafik ortamında insan yaşamının, sağlığının korunması, maddi kayıpların azaltılması için tehlikeli sonuçları olabilecek davranışların en aza indirilmesi gerekmektedir.

Dünyadaki gelişmiş ve gelişmişliğe paralel olarak trafik ortamındaki kayıplarını büyük ölçüde azaltmış ülkelerde, eğitim, denetim ve teknoloji-altyapı üçlüsünün birbirine göre önemi değil, birlikte etkin kullanımının sağlayacağı yarar göz önünde bulundurularak, Trafik sektörüne vatandaşların etkin katılımı sağlanmıştır.

7 BİN 450 ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Bu kapsamda; Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz 01  Eylül -31  Ekim  2012 tarihleri  arasında  ilimizin değişik uygulama noktalarında yaptığı denetimlerde 7450 araç kontrol edilmiştir.

Kontrollerimizde ışık ihlalinden, emniyet kemeri kullanımına, alkollü olarak araç kullanmaktan, orijinal donanımları dışında aparatlar monte ederek gürültü kirliliğine sebep olan ve vatandaşlarımızın 155 ihbar hattımızı sık sık arayarak rahatsızlıklarını belirttiği modifiyeli araç ve motosikletler olmak üzere birçok hususta denetimler yapılmıştır.

Denetimler  neticesinde  281  Motosiklet, 306  Araç  tescilsiz,   orijinal   donanıma   sahip   olmamaları,   çevreye gürültü vererek huzur ve sükûnu bozdukları tespit edilerek                           

trafikten   men   edilmiştir.   Orijinal   donanım   özellikleri  sağlanan araç ve motosikletler, tescil işlemlerinin ardından  trafiğe çıkarılmıştır.

Trafik   Birimlerimizin   kararlılıkla   uyguladığı   alkol   kontrollerinde   ise  45  Araç Sürücüsünün ehliyetine el konulmuştur.

39 OKULDA 2071  ÖĞRENCİYE SEMİNER

Isparta Emniyet Müdürlüğü olarak trafikte düzen ve güvenliğin sağlanması için yaptığımız denetimlerin yanı sıra Eğitim alanında da çalışmalar yürütmekteyiz.

2012  yılı   içerisinde  Okul  Geçit  Görevlisi  olmak  isteyen  215  Öğrenci ve  28    Öğretmenimizin  Eğitimleri  Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli olarak  tamamlanmıştır. Ayrıca Trafik Eğitimi kadrosundaki personelimiz bu yıl 39 okulda 2071  öğrenciye görsel ve pratik  trafik  semineri   vermiştir. Eğitim çalışmalarımız program dâhilinde devam edecektir.

Vatandaşlarımızın trafiğin yaşamsal kurallarına uyma konusundaki hassasiyetleri  ve  denetimlerimize gösterdikleri destek ilimizdeki huzur ve güven ortamının

devamını sağlamak amacıyla azim ve kararlılıkla çalışan personelimize güç verecektir” dedi.

 

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...