‘’1,5 yılda 204 köye 250 milyon TL yatırım yaptık’’

21 Mayıs 2015 18:27

AK Parti Milletvekilli Süreyya Sadi Bilgiç, geçmişte milletine borçlu bir devlet olduğunu hatırlatarak ‘’Geçmişi unutursak geleceği planlayamayız. Nasıl bir Türkiye, nasıl bir Isparta devralındı unutmayalım. Sadece 204 köyümüze 1,5 yılda 250 milyon TL'lik yatırım yaptık’’ dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, önce ilçe, kasaba belediye başkanları ve köy muhtarları ile ardından da ITSO yönetimi, meclis üyeleri, meslek komitesi yöneticileri, kadın ve genç girişimciler kurulu üyeleriyle buluştu. 1000’e yakın katılımla gerçekleştirilen 2 toplantıda da AK Parti'nin Isparta'da gerçekleştirdiği hizmetlerin bir bölümünün sinevizyon gösterisi ile anlatıldığı toplantıda Bilgiç, konuşma yaptı. AK Parti'nin Isparta'da büyük hizmetler yaptığını anlatan Bilgiç, şunları söyledi;

‘’KÖYLERİMİZİ HİZMETTEN MAHRUM ETMEDİK’’

‘’İl Özel İdaremiz aracılığıyla köylerimize 2014 yılında toplamda 206 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik. 2015 yılı mayıs ayına kadar yapılan yatırım ve hizmetlerde dahil edilirse bu rakam 250 milyon TL'yi buluyor. Köylerimizi hizmetten ve yatırımdan mahrum etmedik. Bu zamana kadar tüm köylerimize 80 bin m2 kilit parke taşı döşenmiş. Şimdi yaptığımız bir ihale ile 330 bin m2 kilit parke taşı döşeyeceğiz. İşçilik hizmetleri de bu ihale kapsamında. 204 köyümüzün çöpünü topluyoruz. Çocuk oyun parkları yapıyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlar da şehirdeki oyun parklarına sahip olmalı. 100 köy için oyun parkı ihalesine çıktık. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz bu zamana kadar 108 projeye destek vermiş. Hepsi kırsalda, sizin oralarda. 2 yılda 32 milyon TL destekleme yapılmış. 13. çağrı döneminde 35 milyon TL destekleme yapılacak. 14. çağrıda da bir o kadar destekleme var. Bu paralar köylerde, kasabalarda soğuk hava deposu, hayvan çiftlikleri ve benzeri projeler için kullanılıyor.

‘’NASIL BİR ISPARTA DEVRALINDI UNUTMAYALIM’’

TOKİ projelerini hayata geçirdik. Isparta'da 3 etap, 2'şer etap Keçiborlu ve Uluborlu'da. Büyük Kabaca'da tarım köy yaptık. Geçmişi unutmayacağız. Geçmişi unutursak geleceği planlayamayız. Nasıl bir Türkiye, nasıl bir Isparta devralındı unutmayalım. Milletine borçlu bir devlet. İnsanlar yeni bir umut olarak 1 yaşındaki partiyi iktidara taşıdı. Bizler de umutlarını yerde bırakmadı. Hızlı Treni konuşuyoruz. Bu sadece Isparta'yı ilgilendirmiyor ki. Uluborlu, Keçiborlu, Sütçüler, Şarkikaraağaç, Yalvaç. Dolayısıyla tüm Isparta'yı ilgilendiriyor. Ürettiğimiz ürünün kısa zamanda ve daha az maliyetle taşınması anlamına geliyor. 'HDP barajı geçecekmiş' Geçse de geçmese de bu birlik ve beraberliği kimse bozamaz."

‘’NASIL BİR ISPARTA HAYAL EDİYORSAK ONUN ÜZERİNE GİDELİM’’

Öte yandan iş dünyasına seslenen Bilgiç, şöyle devam etti; ‘’Hep birlikte Isparta’yı masaya yatırıp konuşacağız. Isparta’da AK Parti döneminde Türkiye’de çok büyük reformlar yaşandı. Isparta’da bundan nasibini aldı. Şunları iyi görmeliyiz; Sanayi kentiysek neler yapmalıyız, hizmet kentiysek nasıl bir gelecek bekliyor, eğitim şehri isek neler yapmamız gerekiyor, sağlık kentiysek daha nasıl ilerleriz, turizm şehri isek nasıl kendimizi geliştiririz bunlara bakmamız gerekiyor. Isparta olarak bizim kendimizi her alanda geliştirip daha iyi yerlere gelmemiz gerekiyor. Biz bunun için çalışıyoruz sizlerle birlikte eylem planlarımızı devam ettirmeliyiz. Sizlerle sinerji oluşturmalıyız. 4 yılım var bu 4 yıl içinde beni iyi değerlendirin diyorum. Hep birlikte ilimizi daha ileriye taşımalıyız."

Bu haber 668 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...