YHT için güzergâh belirlenecek

21 Mayıs 2015 18:29

İstanbul¬ Eskişehir¬ Kütahya¬ Afyon¬ Isparta¬ Burdur¬ Antalya üzerinde yapılacak Yüksek Hızlı Tren için güzergâh çalışmaları başladı. Önceki gün Devlet Demiryolları yetkilileri gar, istasyon ve durak için incelemede bulundu.

2016’da başlayıp 2020’de tamamlanması planlanan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı için yeni bir gelişme yaşanıyor. Projenin Isparta’yı da kapsayan Antalya¬ Eskişehir dilimi için hat yapım maliyeti 9 Milyar 180 Milyon TL olarak hesaplandı. Total maliyet ise 11,5 Milyar TL. Saatte 250 km hıza ulaşacak YHT, ilimiz adına çok önemli. Çünkü YHT Isparta’yı hem İstanbul’a hem de Antalya’ya bağlayacak. Yani Isparta’nın limana erişimi hem daha hızlı hem daha az maliyetli olacak.

GÜZERGÂH BELİRLENİYOR

Devlet Demir Yolları Uzmanları, önceki gün Batı Akdeniz Bölgesi’nde (Isparta¬ Antalya ve Burdur) YHT istasyon ve duraklarını tespit etmek için sahaya indi. Bu çalışma YHT hattı Isparta’dan geçecek mi sorusunun da cevabı niteliğinde. Yetkililer çalışmalarını tamamladıktan sonra ortaya çıkacak rapor Isparta’nın kaderini belirleyecek. 

Bu haber 772 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...