Milletvekili Bilgiç, ITSO üyeleriyle buluştu

22 Mayıs 2015 18:10

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, çeşitli kesimlerle yaptığı yemekli toplantı dizisine Ticaret ve Sanayi Odası ile devam etti. ITSO yönetimi, meclis üyeleri, meslek komitesi yöneticileri, kadın ve genç girişimciler kurulu üyelerinin katılımıyla Barida Hotels'de gerçekleştirilen toplantıda Isparta için istişare edilmesi, daha çok hizmet üretilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ITSO yöneticilerine, meclis üyelerine ve işadamlarına yönelik konuşmasında şöyle dedi:

"Hep birlikte Isparta’yı masaya yatırıp konuşacağız. Isparta’da AK Parti döneminde Türkiye’de çok büyük reformlar yaşandı. Isparta’da bundan nasibini aldı. Birçok projemiz var biten ve devam eden. Söylenenin aksine sağlıktan eğitime, her alanda Türkiye’deki dönüşüme paralel olarak Ispartamızda gelişti. Şunları iyi görmeliyiz, sanayi kentiysek neler yapmalıyız, hizmet kentiysek nasıl bir gelecek bekliyor, eğitim şehri isek neler yapmamız gerekiyor, sağlık kentiysek daha nasıl ilerleriz, turizm şehri isek nasıl kendimizi geliştiririz bunlara bakmamız gerekiyor. Isparta olarak bizim kendimizi her alanda geliştirip daha iyi yerlere gelmemiz gerekiyor. Biz bunun için çalışıyoruz sizlerle birlikte eylem planlarımızı devam ettirmeliyiz. Sizlerle sinerji oluşturmalıyız. 4 yılım var bu 4 yıl içinde beni iyi değerlendirin diyorum. Hep birlikte ilimizi daha ileriye taşımalıyız."

Karşılıklı soru-cevap şeklinde 3 saat süren toplantı sonucunda Milletvekili Bilgiç, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının yönetimine meslek komitelerine teşekkür ediyoruz. Isparta ekonomisini masaya yatırdık. Isparta nasıl bir strateji oluşturmalı, nasıl bir sanayi,  eğitim, turizm, eğitim sağlık şehri olmalı, Davraz’ın konumu, üniversitemiz, inanç turizmi esnafımızın sorunlarından yatırımlara kadar birçok konuda konuştuk. Pek çok işadamı söz aldı. Çok keyifli bir program oldu. Bütün notlarımızı aldık. Önümüzde 4 yılımız var. Parti tüzüğümüz gereği benim 4 yılım var. Son dönemim. Bu dönemi çok iyi değerlendirmeli. Toplantımız da bu yönde oldu ve çok verimli geçti. Sinerjinin büyük noktalarda açığa çıkması noktasında toplantılarımıza devam ederek icraatlarımızı hep birlikte yapmalıyız."

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de Milletvekili Bilgiç'in evsahipliğinden ötürü teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Birçok konunun bu tür toplantılarda istişare ile çözülebileceği kanısındayız. Yapılan hizmetler için kendilerine teşekkür ediyoruz. Yaşam şartlarımızın daha iyi yerlere gelebilmesi refah düzeyimizin yükselmesi için yapmazı gerekenler var. Yalnız her şeyi milletvekillerimizden hükümetimizden beklememiz yanlış bizlerde ilimiz için geleceğimiz için çalışmalar yapmak zorundayız. Ekonomimize yön veren işadamlarıyız ekonomimizin daha iyi yerlere gelmesi için birlik beraberlik içinde çalışmalar yapmak zorundayız. Bizi istihdam sağlayan ihracat yapan ve ekonomiyi katkı sağlayan işadamları olarak Hükümetimizin koyduğu ekonomik hedefleri önemsiyoruz. Hedeflerimiz nelerdir nasıl faydalı oluruz bunları konuşmamız gerekiyor. Biz sorunları birebir yüz yüze konuşarak çözmeliyiz. Bizi istihdam sağlayan ihracat yapan ve ekonomiyi katkı sağlayan işadamları ilimizin en üst seviyelere çıkmasını istiyoruz. .

Milletvekilimize çok teşekkür ediyorum. Birimlerimizle birlikte buradaydık. Burada Isparta’nın geleceğiyle ilgili konuları konuştuk verimli bir toplantı oldu. Herkes fikirlerini söyleyebildi. Buradaki en güzel taraf tüm üyelerimizle birlikte istihdam sağlayan işadamlarımızla birlikte konuları tek tek paylaştık. Sayın milletvekilimizin vereceği hizmetler konusunda konuşmalarımız oldu. İlimizin, tarımda, sanayide, eğitimde, sağlıkta, turizmde nerede  ve nereye ilerlemeli bunları konuştuk. Ispartamızın tarım hayvancılık ve sanayi yatırımlarını iyi değerlendirmeli. Kozmetik sektörünü öne çıkarmalı ve ileriye götürmeliyiz. Hedeflerimizi belirleyip, ekonomik anlamda ilimizi daha ileriye taşımalıyız. Sayın milletvekilimizle konuları paylaştık zaman içinde birlikte ekonomimizi ileriye taşıyacağız. Bu tür toplantıların daha fazla olması gerektiğine inanıyoruz. Bunları ne kadar çok konuşursak ilimizle ilgili çok daha güzel şeyler olacağını düşünüyoruz.  Sayın milletvekilimize böyle bir ortamı yarattığı için teşekkür ediyorum."

 

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...