“İşsizlik sorunu ile Isparta halkı kaderine terkedilmiştir”

6 Kasım 2012 18:13

Saadet Partisi il Başkanı Cevat Gençay, Isparta ekonomisini değerlendirmeye devam ediyor.

GENÇAY; “ISPARTA EKONOMİSİ BÜYÜK DARBE ALDI”

Isparta’ya yatırımın tamamen kesildiğini ifade eden Başkan Gençay; “AKP’nin iktidar olduğu 2002 yılından bu yana büyük kayıplara uğrayan Ispartamız kaybetmeye devam ediyor. Defalarca gündeme ve Meclise taşıdığım kapatılan kamu kurumları, fabrikalar ve ilimizden gönderilen su ürünleri enstitü müdürlüğü yanında Isparta ekonomisi de son 12 yılda büyük darbeler aldı.

“İŞSİZLİK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Isparta’yı Isparta yapan değerler bir bir tüketildi yada tüketilme noktasına getirildi. Sümer Halı’nın kapatılması ile dünyaca ünlü halıcılığımız bitirildi. Gül üreticisi kendi başına büyük özverilerle bugün bu şartlarda dahi yaşamını sürdürmeye gayret ediyor.  Değerlerimizi kaybederken ortaya çıkan korkunç işsizlik sorunu ile Isparta halkı adeta kaderine terk edilmiştir.  Geçtiğimiz yıl içinde yürürlüğe giren Yeni Hal Yasası ile Isparta’nın elma piyasasındaki hakimiyetine son verilmeye çalışılmaktadır. Bu yasaya göre Isparta’nın birinci sırada gelen değerli ekonomik ürünü elma borsa kotasyonundan çıkarılmış oluyor. Bunun anlamı ise, Isparta’nın artık elma piyasasının kalbi olmayacağıdır. Bir daha Isparta kaybediyor demektir. Bir daha Isparta’nın elmacısı kaybediyor demektir. Çünkü bu yasa ile elma hal kapsamına girecek veya istenirse hale girmeden satılabilecek. Böylece üreticimiz pazardan ve fiyattan bihaber şekilde alım-satım gerçekleştirecektir.

“ELMA İHRACATINA TEŞVİK VERİLMELİDİR”

Türkiye elma pazarının oluştuğu ve fiyatının belirlendiği Isparta’mızın yeni hal yasası düzenlemesiyle ortaya çıkan büyük kayıpların farkında olan Isparta Ticaret Borsası’nın bu konudaki uyarıları yersiz değildir. Zira, daha önceki yıllarda elmaya ihracat teşviki verilirken son iki yıldır bu da kaldırılmıştır. Isparta’nın iyiliği için elmanın borsa kotasyonundan çıkarılıp hal kapsamına alınmasına engel olmak için Isparta sevdalısı biz Saadet Partililer olarak üzerime düşen görevi yerime getireceğimizi belirtmek isterim. Diğer siyasi partiler ve Milletvekilleri de bu konuda aynı duyarlılık ve bilinçle hareket etmesi gerekmektedir. İktidarın Isparta’ya 2002’den beri verdiği zararın telafisi her geçen gün zorlaşmaktadır. Isparta’yı elmada saf dışı bırakmak isteyen AKP Hükümeti’ne karşı Ispartalı elmasına sahip çıkmalıdır” dedi.

 

Bu haber 800 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...