‘Doğadaki İnsan’ Serdar Kılıç Yenişarbademli MYO’nun Konuğu Oldu

23 Mayıs 2015 13:46

Süleyman Demirel Üniversitesi Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu “Kariyer ve Çevre Günleri” kapsamında doğaya yeniden dönüşü sağlayabilmek ve insanların ilgisini doğaya çekebilmek adına “Doğada Hayatta Kalma ve Özgüven Eğitimi” etkinliği gerçekleştirdi.

TRT’de yayınlanan “Doğadaki İnsan” programının sunucusu Serdar Kılıç’ın katılımlarıyla 18-19 Mayıs tarihlerinde Yenişarbademli ilçesinin Melikler Yaylası’nda gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerimiz başta olmak üzere, yerel basın ve yöre halkı tarafından ilgi ile izlendi. Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle birlikte kamp ve doğa etkinliklerine de katılan Serdar Kılıç, doğaya, ağaçlara, hayvanlara da saygı göstermemiz gerektiğini söyledi. Kılıç, ihtiyacımız kadarını almak bilinciyle doğaya yaklaşmamız gerektiği belirterek doğadan uzaklaşan insanın hayatının yozlaşacağı mesajını verdi.

Doğada hayatta kalabilme adına uygulamalı bir etkinlik gerçekleştiren Serdar Kılıç, yenilebilir otlar, su bulma yolları, ip yapımı, doğadaki malzemelerle ateş yakma konularını uygulamalı olarak gösterdi. Çocukluğumuzun neşesi olan ağaçtan düdük yapmayı da uygulamalı olarak öğrencilerimize gösteren Kılıç, türkülerin bizden olanı bize yansıttığını belirtti ve saz çalıp öğrencilerimizle beraber türkü söyledi. Ardından Dedegül Dağı’na öğrencilerimiz ile birlikte bir doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Etkinliğin sonunda Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasin Ünal, katılımlarından dolayı Serdar Kılıç ve bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emek sahibi olan Aslan Ayhan’a teşekkür etti. Yrd. Doç. Dr. Yasin Ünal, misafirlere etkinliğimizin hatırası olarak plaket ve üniversitemiz hediyelerini taktim etti.

Bu haber 1178 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...