Üreticiye 162 bin çilek fidesi dağıtıldı

25 Mayıs 2015 18:14

Yalvaç İlçesi’nde çilek üretimini artırmak ve teşvik etmek amacıyla üreticilere 162 bin çilek fidesi dağıtıldı.

Yalvaç Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından finanse edilen, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce yürütülen Çilek Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında Koruyaka Köyü’nde üreticilere çilek fidesi dağıtıldı. 32 dekar alana dikilmek üzere fidelerin dağıtıldığı törene Kaymakam Ahmet Altıntaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Elmacı, Ziraat Odası Başkanı Ali Sarıpınar, Köylere Hizmet Götürme Birliği yetkilisi Muhittin Yeşil ve çiftçiler katıldı.

Çilek yetiştiriciliği ve karşılaşılan sorunlarla ilgili çiftçilerden bilgi alan Kaymakam Ahmet Altıntaş, Koruyaka Köyü’nün bu yıldan itibaren çilekle anılacağını ve bölgede bu şekilde tanınacağını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Elmacı da bölgede geçen yıl üretilmeye başlanan çilekte artış olduğunu aktarırken, çiftçileri desteklemek için projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Bu yıl itibariyle Koruyaka Köyü’nde 100 dekar alanda çilek yetiştiriciliği yapıldığını belirten Elmacı, Koruyaka’nın bu çalışmalarla çilek üretiminde marka haline geleceğine işaret etti.

Köy Muhtarı Yahya Yıldırım ise köydeki çilek üretimi artışının halka iş imkanı sağladığını vurguladı. Herkesin çilek ekim ve dikimiyle uğraştığına dikkati çeken Muhtar Yıldırım, "Bu yıl ciddi bir üretim beklemekteyiz. Çilek bahçesi kurmak isteyip de maddi sıkıntıları olan çiftçilerimiz bu proje sayesinde hiç düşünmeden çilek bahçelerini kurmaya başladı" dedi.

Törenin ardından Kaymakam Altıntaş ve beraberindekiler yeni kurulan çilek bahçelerini gezerek incelemelerde bulundu.

 

Bu haber 629 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...