CHP´den Bilboard tepkisi

25 Mayıs 2015 18:24

YSK’nın,  kaldırılması  için verdiği  sürenin üzerinden 24 saat geçmesine rağmen, AK Parti Milletvekili Recep Özel’in seçim bilboardı kaldırılmayınca CHP’den tepki geldi 

CHP Isparta İl Başkanlığı’nın hafta içinde  fotoğraflayarak YSK’ya şikayet ettiği çarşı merkezindeki bir binada Başbakan Davutoğlu ile birlikte AK Parti Milletvekili Recep Özel’in fotoğrafının bulunduğu bilboardın kaldırılması kararlaştırıldı. YSK, o bilboardın kaldırılması için 21 Mayıs 2015 saat 18:00’a kadar kaldırılmasını istedi. Ancak bu tebliğe rağmen  söz konusu  bilboard kaldırılmadı.

Bu duruma CHP İl Başkanı Senayi Demirol’dan tepki geldi. Demirkol, AKP’nin hukuk tanımazlığını sürdürdüğünü belirterek, YSK’nın kaldırma kararı üzerinden 24 saat geçtiğini ancak AKP’lilerin bu duruma aldırış etmediğini söyledi. Demirkol, “Seçimlere az bir zaman kala iktidar, gücünü kullanarak eşitliğe aykırı tutumunu sürdürüyor. Seçim yasaklarını tanımıyor. Biz CHP olarak demokrasinin gereklerini yerine getirmeye azami özeni gösterirken, iktidar partisinin hukuk tanımamazlığı kabul edilemez bir durumdur. Yaşananlar göstermiştir ki, 7 Haziran  akşamı sandıklara sahip çıkmak gerekir. Çünkü AKP’nin bu tutumunun sandıklara da yansıyacağı endişesini taşımaktayız. Onun için Ispartalı seçmenlerden de oylarına sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi. 

Bu haber 772 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...