Isparta gülü Japonya´da

25 Mayıs 2015 18:25

BAKA’nın girişimleri ile Isparta gül fidanı, Tokyo’daki ünlü Hatayoma Hall'in bahçesine Japonya eski Başbakanı Yukio Hatoyama, Bunkyou Belediye Başkanı Hironobu Narisawa ve Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ile protokol üyelerinin katıldığı törenle dikildi.

Batı Akdeniz’in tarihi ve kültürü, dünyanın gül yağı üretiminin yüzde 60’ını karşılayan gül ile diğer eko ve inanç turizmi değerleri taşıyan bölgemizin tanıtımını yapmak, Japon turistleri bölgeye çekmek, yatırım alanları ve sektörleri konusunda bilgilendirme yapıp işbirliğini artırmak amacıyla Genel Sekreter Mehmet Sırrı Özen ile uzmanlardan oluşan BAKA ekibi, Japonya’da yeni bir çalışma gerçekleştirdi. bu kapsamda BAKA heyeti, Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç’i makamında ziyaret etti. Toplantıda başta Isparta gülü olmak üzere Batı Akdeniz Bölgesi’nin turizm değerlerinin Japonya’da daha etkin tanıtımı konusunda değerlendirme yapıldı. BAKA’nın çalışmalarını takdirle karşıladığını ve yakından takip ettiğini belirten Büyükelçi Meriç, Isparta gülü tanıtımının yanında gül kozmetik ürünleri konusunda markalaşma yoluna gidilmesi gerektiğini ve bu konuda gereken desteği sağlayacağını ifade etti. 

''BATI AKDENİZE TUR PROGRAMI DÜZENLEYECEKLER''

Öte yanda Batı Akdeniz’in başta Isparta gülü olmak üzere, tarihi, doğal ve kültürel güzellikleri hakkında bilgiler veren BAKA, katılımcıları gül sezonunda Isparta’ya davet etti. Japonların tanıtımdan çok etkilendikleri ve Batı Akdeniz’e yönelik tur programları planlayacakları öğrenildi.

Bu haber 721 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...