“AVM Yasası çıksa da bir önemi kalmadı artık”

6 Kasım 2012 18:19

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, yıllardır AVM’lerle ve mücadele ettiklerini belirterek; “Bakkal esnafımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu yasa çıksa da bir değişimin olacağını düşünmüyorum” dedi.

Yüzyıllardır halkın ihtiyacını ‘Bakkal’ların karşıladığını ve mahalle bakkalının aslında o semt için son derece önemli olduğunu ifade eden Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, bu durumu sayıları her geçen gün artan Alışveriş Merkezlerinin kısmen de olsa yok ettiğini söyledi.

BAPBACI; “ESNAFIMIZIN SIKINTISI ORTADA”

Bakkal ve Market esnaflarının her geçen gün günün şartlarına ayak uydurmaya başladığını ifade eden Başkan Mehmet Ali Bapbacı; “Bizim büyük alış veriş merkezleriyle rekabetimiz ortada. Sadece bakkallar esnafı değil küçük esnaflarımızın da sıkıntısı ortada. Ama bizim odamıza bağlı olan esnaf sayımız her geçen gün artmaktadır.

“FİYATLAR AVM’LERLE AYNI KONUMDA”

En son yaptığımız yönetim kurulu toplantımızdan örnek verecek olursak 18 tane girişimiz, 7 tane çıkışımız var. Bu gösteriyor ki bakkal esnafımızın da ne derece ayakta durduğu ortada. Gün geçtikçe bakkal market esnaf arkadaşlarımız günün şartlarına göre ayak uydurmakta. Hem alış verişlerin de müşterilerinin kredi kartı kullanımı, hem de fiyatlar açısından alış veriş merkezleriyle aynı fiyat satmaktadırlar.

“VATANDAŞLARIMIZ BAKKALINA SAHİP ÇIKMALIDIR”

Bakkal ve Market esnaflarımız kaliteli ve temiz olmasına dikkat ediyorlar. Bu da denetimlerde ortaya çıkmaktadır. Şuana kadar hiçbir bakkal esnafımızın yasal olmayan bir olayı çok şükür çıkmamıştır. Yani bakkal esnafı ayakta durmaya devam ediyor etmeye de devam edecektir. Vatandaşlarımızın da mahallelerindeki kendi bakkal esnafına sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum.

“YASANIN ÇIKMASI BİR ŞEY DEĞİŞTİRMEZ”

Marketler yasası ile ilgili maalesef bu yasa çıkmadı. Biz bakkallar esnafı olarak ayakta durmaya devam ederken bu yasa çıksa da bir şeyin değişeceğine inanmıyorum. Artık herkes görüyor ki yan yana büyük marketler açılıyor ve açılmaya da devam ediyor” dedi. 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...