İnanç Turizmine 17 milyonluk yatırım

25 Mayıs 2015 18:27

Her yıl binlerce yerli turistin ziyaret ettiği Barla'da nihayet tuvalet, abdesthane, mescit ve dinlenme yeri sorunu çözüldü. Said­i Nursi'nin kaldığı evin etrafı boşaltılacak, köye müze yapılacak.

Isparta'nın en önemli inanç turizm merkezlerinden birisi olan Barla'da ciddi yatırımlara imza atılacak. Bedüzzaman Said­i Nursi'nin yaşadığı Barla'da belediyenin kapatılıp köy statüsüne dönüştükten devreye giren İl Özel İdaresi, şu ana kadar 5 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdi. AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in liderliğinde Valilik tarafından hazırlanan Barla Eylem Planı, İl Özel İdaresi tarafından etap etap uygulanıyor. Said­i Nursi'nin sürgün hayatında iken yaşadığı Barla’da İl Özel İdaresi tarafından şu ana kadar 4.5 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirildi. Barla Köyü'nün tamamı kilit parke taşı ile döşenirken, Said­i Nursi'nin evini görmek için gelenlerin ihtiyaçları Şadırvan yatırımı ile giderildi. İl Özel İdaresi'nin 500 bin TL'ye malettiği şadırvanda  tuvalet, abdesthane, mescit ile dinlenme odaları bulunuyor. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Barla'da yapılan şadırvan yıllardır konuşulan ancak bir mesafe alınamayan büyük bir sorunun çözümünü sağladı.

''ÜSTADIN HAYATINI ANLATAN BİR MÜZE YAPILACAK''

Said­i Nursi'nin kaldığı ev bölgesinde de bazı düzenlemeler yapılıyor. İl Özel İdaresi imkanlarıyla Said­i Nursi'nin evinin bulunduğu bölgede kamulaştırmalar yapıldı. Görüntü kirliliğine neden olan yapılar yıkıldı, çevrede yeşil alan düzenlemeleri gerçekleştirildi. Barla Eylem Planı kapsamında bu hafta da kanalizasyon ve içme suyu hattı için ihaleye çıkılıyor. 4.2 milyon TL'lik yatırım kapsamında kanalizasyon hattı yapılacak, içme suyu hattı yenilenecek. İl Özel İdaresi, bu çalışmalar dışında Barla'daki 4 şadırvan çeşmede tadilat çalışması yapacak. Milletvekili Bilgiç, geçtiğimiz gün İl Özel İdaresi'nin Barla'da yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, yapılan çalışmalar ve yapılacak çalışmalar hakkında Milletvekili Bilgiç'i bilgilendirdi. Milletvekili Bilgiç, Barla Eylem Planı kapsamında inanç turizmine toplamda 17 milyon TL'lik yatırım yapılacağını müjdeledi. Şu ana kadar 5 milyon TL'lik yatırım yapıldığını açıklayan Bilgiç, "Önümüzdeki süreçte çalışmalarımız devam edecek. Önce altyapıyı tamamlıyoruz. Meydan düzenlemeleri, yeşil alan düzenlemeleri yapacağız. Üstadın evinin etrafında kamulaştırmalar yapıp, evi ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu ev bizim için çok önemli. Binlerce kişi burayı ziyarete geliyor. Buradaki en büyük projemiz ise üstadın hayatını anlatan, eşyalarının ve kitaplarının yer aldığı bir müze. Projelendirme aşaması tamamlanmak üzere. Kültür ve Turizm Bakanlığımız burada bu müzeyi hayata geçirecek. İşte o zaman Barla'ya gelen ziyaretçi sayımız artacak. Burası Türkiye'nin en önemli inanç turizm merkezlerinden birisi olacak. Özel sektör ve kişiler tarafından da burada 5 yıldızlı bir otel yapılması planlanıyor" diye konuştu.

 

Bu haber 914 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...