SDÜ Öğretim Üyesi Malezya Putra Üniversitesi´nde Konferans Verdi

26 Mayıs 2015 15:57

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı ve Nörolojik Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu 18-22 Mayıs 2015 tarihlerinde Malezya Putra Üniversitesine Mevlana Programı çerçevesinde bilimsel ziyaret ve tanıtım toplantıları gerçekleştirdi.

Malezya Putra Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri öğretim üyelerine ‘Sara hastalığının moleküler temelleri ve hücre zarı TRP kanalları' konusunda bir dizi sunum yapan Nazıroğlu, daha sonra tıp fakültesi öğrencileri ile birlikte, sinir hücreleri, iyonlar ve sinir hastalıkları konusunda dersler verdi. Dersler sonunda öğrencileri sözlü sınav yapan Nazıroğlu, öğrencilerin temel bilgilerinin ve İngilizcelerinin çok iyi olduğunu gözlemledi.

Tıp Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Amin Bin Ismail tarafından konuk edilen Nazıroğlu, Putra Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde de ‘Antioksidanların beslenmedeki rolleri ve kalp-damar hastalıkları’ konusunda konferans verdi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Azmi Dato' Yahya, Nazıroğlu’na sunumlarından dolayı plaket takdim etti.

Bilimsel faaliyetler sırasında, yurdumuz, Isparta ve Süleyman Demirel Üniversitesinin sosyal, kültürel ve bilimsel zenginlikleri de tanıtıldı. Ziyaretin son gününde, bilimsel işbirliğin artırılması ve her iki ülke üniversite öğrencilerinin ortak eğitim alarak çift üniversite mezunu öğrenci diplomalarının verilmesi gerektiği gündeme geldi.

Bu haber 699 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...