Ebru Sanatı ile Güller Açtı

26 Mayıs 2015 16:12

İlki bu yıl gerçekleştirilen “Yer Gök Gül” isimli ebru sergisi  Iyaşpark Alışveriş ve Yaşam Merkezinde yoğun bir katılım ile gerçekleşti. 23 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da yapılan “Yer Gök Gül” Karma Ebru Sergisine başta Vali Vahdettin Özkan, Milletvekili Recep Özel, İl Emniyet Müdürü Halil Altan, Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün  olmak üzere çok sayıda protokol üyesi ve davetliler katıldı. Serginin küratörlüğünü ve organizatörlüğünü üstlenen Mukadder Kavas, çeşitli illerde bulunan ebru sanatının usta ellerini bir araya getirdi. Sergi açılışı sırasında misafirlerin üzerine gül yaprakları yağdı ve tüm ziyaretçilere gül kokulu helva dağıtımı yapıldı.

Atalarımızdan,  Türklerin sanatı olarak Orta Asya dan 15. yüz yılda yola çıkan ebru Sanatı tarihinde bir ilke imza attı. Sergi Türkiye “ nin ünlü ebru ustalarının, hocalarının en güzel eserlerinden oluşmakta ve aynı zamanda eserler bu sergide satışa sunulmaktadır.

Sergide 55 değerli  ebru eseri konuk ediliyor.

Sergi 28 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek. İYAŞPARK AVM  sponsorluğun da hazırlanarak AVM fuaye alanında açılan sergiye tüm Isparta’lılar davetli.

 

 

Bu haber 783 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...