Gül hasadı başladı

26 Mayıs 2015 16:22

Dünya gül üretiminin yüzde 60’ından fazlasını karşılayan ilimizde 2015 yılının ilk hasadını Vali Vahdettin Özkan Güneykent’te çiftçilerle birlikte yaptı. Vali Özkan hasat sonrasında yaptığı açıklamada gül hasat sezonun hayırlı olmasını dileyerek;

HASAT SEZONUNU ÇİFTÇİLERİMİZLE BİRLİKTE AÇIYORUZ

“ Gül ilimiz ve ülkemiz için ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan önemli değerdir. Isparta için tarihi önemli bir değerimiz ve aynı zamanda çiftçilerimizin geçim kaynağıdır. Bu gün 2015 yılının hasat sezonunu çiftçilerimizle birlikte açıyoruz” dedi.

GÜL AYNI ZAMANDA TURİSTİK BİR DEĞER

Dünyadaki gül üretiminin yüzde 60’ından fazlası ülkemizde, özelliklede ilimizde yapılmakta olduğunu vurgulayan Vali Özkan, “Gül yetiştiriciliği faaliyetlerini aynı zamanda kültürel ve turistik bir değer olarak kullanılması yönünde de çok önemli gelişmeler kaydedildi. Valiliğimiz koordinasyonunda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve Kalkınma Ajansımızla birlikte, çiftçilerimizin yaşam kalitesini arttırmak, köylerimizin mahallinde hizmetlere ulaşabilmesini sağlamak ve çiftçilerimizin geleneksel olarak yaptıkları işleri geliştirmek adına farklı projelerin arayışı içindeyiz.”

YURT DIŞINDAN MİSAFİRLER GELİYOR

“Bu çerçevede Gül Turizminin geliştirilebilmesi için çeşitli temasta bulunarak, özellikle uzak doğudan Gül Kentimiz Isparta’mıza turist kafileleri gelmeye başladı.  Gelen misafirlerimiz gül sezonunu çiftçilerimizle tarlalarda geçirmektedirler. Gülün toplanması, gül suyuna ve yağına dönüştürme aşamalarına köylülerimizle beraber otantik ortamda katılmaktadırlar ve ilimizin güzelliklerine güzellik katmaktadırlar” dedi.

GÜLÜN DEĞERİNİ GELECEK NESİLLERE TAŞIYACAĞIZ

Bu yönüyle bu sezonun açılışı aynı zamanda Gül Turizmi sezonunda açılması anlamına geldiğini belirten Vali Özkan, Bundan sonra da gülün kültürümüzdeki ve inancımızdaki yerini ekonomik değeri ile birleştirerek gelecek nesillere bu zenginliğimizi aktarmanın önemli önceliklerinden biri olacağını aktardı.

 

Bu haber 726 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...