BAKA-IGİAD kent vizyonu için biraraya geldi

27 Mayıs 2015 18:46

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Isparta Genç İşadamları Derneği (IGİAD) Yönetim Kurulu ve üyeler ile birlikte biraraya geldi. BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile IGİAD Başkanı Mehmet Hakan Gökdoğan, yönetim kurulu ve dernek üyeleriyle katıldığı IGİAD’ın merkezindeki değerlendirme toplantısında; Isparta’nın simgesi gül ve gül ürünleri, gülün coğrafi işaret olması ile tanıtım ve turizm ile mermer konularında görüş alışverişi yapıldı.

Görev alanı Isparta, Antalya ile Burdur illerinde kamu kuruşları, yerel yönetimler ve STK'larla koordinasyonu sağlamaya, yatırımcı kurumlar arasında işbirliğini artırmaya odaklı çalışma yöntemi izleyen BAKA, kentin öncelikleri ile çözüm önerilerinin belirlemek amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla değerlendirme toplantılarını sürdürüyor. BAKA Genel Sekreter Mehmet Sırrı Özen, IGİAD Merkezi’ni ziyaret ederek IGİAD Başkanı Mehmet Hakan Gökdoğan ve yönetim kurulu üyeleri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

BAKA’nın sürdürdüğü çalışmalar ile bölgenin sürdürülebilir sosyo-ekonomik kalkınması için önemi vurgulanan ve ‘Isparta’ya ne katabiliriz’e cevap aranan toplantıda; Isparta’nın gül, mermer ve diğer değerleri üzerinde fikir üretilmesinin önemi vurgulandı. Kentin sosyo-ekonomik kalkınması için BAKA ile IGİAD’ın birlikte neler yapabileceği ele alınan toplantıda; gülün coğrafi işaretinin Isparta olarak belirlenmesi için yapılacak çalışmalar, gül turizminde hedef başta Japonya olmak üzere Uzakdoğu ülkeleri ile ticaretin de artırılması, kentteki konaklama altyapısının geliştirilmesi, mermerde blok satışı sıkıntısı, gül turizminde nasıl gelişme sağlanabileceği, Isparta’da kozmetikte kümelenme sinerjisi gibi konularda fikir alışverişi ile birlikte neler yapılabileceği ele alındı.

 

Bu haber 572 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...