‘Bir Yetime Aile Olmak’ temalı panel

27 Mayıs 2015 18:47

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Isparta İl Müftülüğünün ortaklaşa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda “Bir Yetime Aile Olmak” konulu panel düzenlendi.

Oturuma Başkanlığını İl Müftüsü Galip Akın’ın yaptığı panel’de konuşmacı olarak İl Müftülüğü Vaizi Semih ACET ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde Sosyal Uzman olarak görev yapan Yasin Özdemir katılmışlardır.

Panel programına geçmeden önce Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ve içerisinde Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez’in koruyucu aile hakkındaki konuşması ile “Ekmek” konulu kısa film gösterimi, konferans salonunda duygulu anların yaşanmasına neden olmuştur.

Panelin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Galip Akın; “Ülkemizde devlet himayesinde bulunan 11.000 yetim çocuğun varlığından söz edilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız da “Koruyucu Aile” adı altında bu yetimlere sahip çıkılması konusunda farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır. Bu bağlamda yetimler konusuna dikkat çekmek, bu konudaki vicdani sorumluluğu hatırlatmak ve aile ortamında büyümelerine katkı sağlamak amacıyla “Bir Yetime Aile Olmak” temalı bu paneli düzenliyoruz. Kur’an-ı Kerim’de “Duha”  suresinde ve diğer birçok ayet-i kerimede bu konunun önemine vurgu yapılmıştır. Peygamber Efendimiz (SAV), yetime sahip çıkan kişi ile cennette birlikte olacağını ifade etmiştir. Bu yetimler bütün bir topluma emanettir. Bu konuda her bireyin ve her kesimin sorumluluğu vardır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Koruyucu Ailelik Eğitimine Katılan İlimiz Vaizi Semih ACET ise konuşmasında; “Bu konuda Peygamber Efendimiz (SAV) zamanında yaşanmış birçok çarpıcı hâdise vukû bulmuştur. En önemlisi de Peygamber Efendimiz (SAV) zaten kendisi bir yetimdi. Babasını doğmadan önce, annesini de 6 yaşında kaybetmiştir. Kendilerine sahip çıkan amcası Ebu Talip’in evinde, Peygamber Efendimiz yemeğe gelmeden yemeğe başlanmamış, önce onun ihtiyaçları karşılanmış, daha sonra diğer aile fertleriyle ilgilenilmiştir.  Bir yetime nasıl davranılır, nasıl himaye edilir bunu bizzat Peygamberimiz yaşamış ve bu konuda asırlara örnek olacak mesajlar vermiştir” şeklinde ifade etti.

Panelde konuşmacı olarak bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Uzman Yasin Özdemir; “Koruyucu Aile çalışmaları kapsamında Isparta İli Türkiye sıralamasında ilk 8. sıralardadır. Bu konuda çok güzel örnek çalışmalarımız var. Özellikle bu konuda toplum nezdinde bilinçlenme oldukça da daha iyi sonuçlar alınacağına inanmaktayız” şeklinde söyledi.

Ayrıca düzenlenen panele ilimizde örnek koruyucu aile olan Emine Gökmen konuk olarak katılmış olup; tecrübe paylaşımı amacıyla yaptığı konuşmasında “ Şu an biri kız biri erkek iki yetime sahip çıktığını, bu çocukları evine aldığı günden itibaren aile hayatında olumlu anlamda çok güzel gelişmeler yaşadığını, bunun da olsa olsa Allah’ın bir lütfu ve yardımı olabileceğini, çok güzel bir duygu olduğunu, bunu ise sözle anlatmanın mümkün olmadığını bu durumun ancak yaşayarak öğrenilebileceğini” söyledi.

 

 

Bu haber 620 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...