´Yabancı Dil Öğretiminde Teknolojinin Artan Önemi´ Konuşuldu

28 Mayıs 2015 18:44

Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, 22 Mayıs Cuma günü Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde, Cambridge University Press’ten Steve Ogden ve Voscreen’in kurucusu Deniz Dündar’ın sunumuyla gerçekleştirilen “The Expanding Role of Technology in Foreign Language Teaching” konulu seminer düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından seminerin açılış konuşması yapanYabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Şekerci, İnsan, eğitim ve teknolojinin birbirlerini tamamlayan unsurlar olduğunu belirterek bu konuda Süleyman Demirel Üniversitesi’nin dünyadaki yüksek öğrenim kurumları arasındaki konumuna değindi. SDÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun “Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı’nı uygulayan ve bu programı 2014 yılında merkezi Londra’da bulunan “British Educational Affairs” (BEDAF)’ e akredite ettiren tek kamu üniversitesi olduğunu söyleyen Şekerci, dersliklerin ve materyallerinin teknolojiyle uyumlu olmasının en önemli parametrelerden birisi olduğunu vurguladı.

Seminerde ilk olarak konuşan Cambridge University Press’ten Steve Ogden, teknolojinin dil öğrenimi ve öğretiminden bahsetti. İnsanların hayal ettiğinden daha fazla bilgiyle yüklendiğini söyleyen Ogden ve bu bilgilerin teknoloji sayesinde artık pratiğe dökülmesinin gerekliliği üzerinde durdu. Ogden, hayatın bir parçası olan akıllı telefonların yabancı dil öğrenmedeki önemini vurgulayarak günümüzde eğitimle ilgili 70.000’den fazla akıllı telefon uygulaması olduğunu ve bu uygulamaların öğretme sürecinde kullanılabileceğini belirtti.

Seminerin ikinci kısımda teknoloji yoluyla yabancı dil öğreniminde önemli bir platform olan Voscreen’in kurucusu Deniz Dündar ise, ana dil öğrenme sürecinin doğallığında, duyarak ve izleyerek yabancı dil öğrenme metodu hakkında bilgiler verdi. Yabancı dil öğrenmede farkındalığın öneminden bahseden Dündar, “Niçin yabancı dil öğrenemiyoruz?” sorusunun yanıt verdi. Öğrenilen dilin günlük hayatta kullanımının göz ardı edildiğini vurgulayan Dündar, teknoloji sayesinde çeşitli uygulamalar ve geliştiricilerle öğrenilenlerden daha öteye gidilebileceğinin üzerinde durdu.

Etkinliğin sonunda katılımcılara plâketleri takdim edildi.

Bu haber 823 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...